Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ženy v číslech: 17 let života strávíme dietami a až na 14. rande poznáme chlapa!

3. března 2021 | 06:00

Blíží se opět den, který oslavuje nás ženy a naši jedinečnost. Ženský svět se od toho mužského liší, ať se nám to líbí nebo ne, ale to neznamená, že je to špatné. Nemluvme dnes ale o rovnoprávnosti a právech žen. Bude to spíš na takovou lehčí notu o věcech, jako jsou diety, sexuální prožitky a milostná vzplanutí – tohle všechno nás totiž v životě provází a prožíváme to po svém.

Jako ženy si rozhodně zasloužíme uznání, a to nejen v jeden jediný den v roce. Ženy jsou jednoduše fascinující bytosti. Pojďte se podívat na šest zajímavostí, které jste o nás samotných možná vůbec nevěděla!

Věčné dietářky

Podle starší studie z roku 2012 stráví ženy sedmnáct let svého života dietami, při nichž celkově zhubnou o devítinásobek své průměrné váhy. Nejspíš nepřekvapí, že nejčastějším důvodem pro hubnutí není péče o zdraví, ale příprava na plavkovou sezonu.

Hotovou ženou v osmnácti?

Konec puberty neznamená pro ženy konec vývoje jejich těla, ten obvykle trvá skoro do třicítky. „I v době mezi 20. a 30. narozeninami se žena může potýkat s ‚puberťáckými potížemi‘, jako jsou akné nebo menstruační křeče. Obvykle se jí v této době začnou rýsovat výraznější křivky a může se objevit celulitida,“ uvádí Adam Durčák z e-shopu Ruzovyslon.cz.

Podívejte se, jak vypadá sex se silikonovým milencem:

Video se připravuje ...
Už jste zkoušela sex se silikonovým milencem? Podívejte se, jak to probíhá • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Divošky ve zralém věku

Podle dostupných studií mívají třicátnice a čtyřicátnice více sexuálních fantazií, častější náhodný sex a více jednorázových milostných dostaveníček než zamlada. Zralejší dámy tudíž mají obecně pestřejší sexuální život než dvacátnice.

S každým křížkem víc rozkoše

Ženský orgán klitoris se s přibývajícím věkem zvětšuje. Žena tak ve čtyřiceti nebo padesáti letech může mít silnější orgasmus, než když jí bylo dvacet. I ve vyšším věku se tedy stále vyplatí zkoumat a objevovat, co ženě dělá dobře.

Na řeči nedáme

Když se žena seznamuje s mužem, 55% podíl na prvním dojmu, který v ní muž zanechá, tvoří jeho vzhled a řeč těla. Dalších 38 % si pro sebe ukrojí styl verbálního projevu a jen 7 % připadá na to, co muž ve skutečnosti říká.

Láska až na čtrnáctý pohled

Desáté rande, a ona ještě pořád nedává jasně najevo, jestli má o nápadníka zájem? Zdá se, že pánové se velmi často musí obrnit trpělivostí. Ženám totiž rozpoznat své city vůči potenciálnímu partnerovi trvá průměrně déle. Většina mužů má jasno po třetím rande, ženy obvykle až zhruba po čtrnáctém.