Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Vyzkoušeno na vlastní kůži: Jak probíhá tantrická masáž?

...
11. listopadu 2020 | 06:00

Kolem tantrických masáží koluje neustále mnoho otázníků a samotná tantra je stále zahalena do závoje tajemna. Většina lidí ji má spojenou pouze se sexualitou, někteří na ni nahlíží s předsudky a jiní se při pomyšlení na ni červenají. I nás v redakci zajímalo, jak taková tantrická masáž probíhá, a rozhodly jsme se ji vyzkoušet na vlastní kůži. 

Pokud si i vy pohráváte s myšlenkou, že byste nahlédli pod pokličku tantrických masáží, pečlivě vybírejte, do jakých rukou se svěříte. Přece jenom se jedná o intimní zážitek a k člověku, kterému se svěříte do rukou, musíte cítit trochu důvěru a musíte se v jeho přítomnosti cítit komfortně. "Když je člověk nervózní nebo se bojí, naprosto to chápu. Může to pro něj být něco nového a záhadného. Proto si hodně povídáme. Často se lidí ptám, na co myslí, co cítí a proč to tak asi cítí. Hodně pomáhá, když lidem sděluji své názory a pohled na věci, když jim řeknu, z čeho mé techniky vychází, jaké prvky používám a proč je používám," vysvětluje tantrická masérka Lucie Bečková.

Před setkáním byste si i vy sami měli ujasnit, jaký je váš záměr, proč jste se rozhodli tantrickou masáž vyzkoušet. "Někteří klienti a klientky si chodí primárně odpočinout, vypnout hlavu a ponořit se do těla, někdo se chodí vypovídat ze svých pracovních či osobních nesnází. Další skupina jsou lidé, kteří se věnují osobnostnímu rozvoji a podnikání a ví, jak je kultivace sexuální energie extrémně důležitá a v mnoha směrech bohužel opomíjená. Dále pracuji s páry, které chtějí zlepšit svůj vztah – ať už intimitu nebo třeba komunikaci. Často lidé vůbec nepotřebují namasírovat nebo protáhnout konkrétní sval konkrétní technikou, ale potřebují se cítit přijatí ve svém těle a ve svých emocích tak, jak je právě prožívají a vnímají. Potřebují pohladit nebo jen cítit blízkost druhého člověka, který je nesoudí, nehodnotí, neříká jim, co mají nebo nemají dělat a jací mají nebo nemají být," dodává.

Tantrické masáže patří mezi finančně náročnější služby, na druhou stranu tyto peníze investujete jen a jen do sebe a své tělo svěřujete i do několikahodinové péče. "Podle záměru, předchozích zkušeností a časových a finančních možností pak najdeme tu nejlepší možnou cestu, po které se společně vydáme. Někdy jde o jedno – například 6hodinové – setkání, jindy jde o více kratších masáží," říká Lucie Bečková.

Na vlastní kůži

Tantrická masáž ve mně vzbudila zvědavost, a proto jsem se rozhodla zahodit stud a vyzkoušet ji. Hodně mi pomohlo, že jsem se před samotnou masáží mohla s Luckou sejít, nějakou chvilku si s ní popovídat. Díky tomu ze mě opadla nervozita a na masáž jsem se opravdu těšila. S Luckou jsem se dohodla na kratším sezení a později jsem sama usoudila, že abyste opravdu pronikli do tantrického zážitku, chce to přece jenom více času. 

Lucka mě přivítala v malé, ale útulné masérně, ve které jsem se cítila v pohodě a příjemně. Líbilo se mi, že ji přizpůsobila mým požadavkům, a já si tak mohla vybrat, jakou hudbu budeme při masáži poslouchat nebo jak má být místnost osvětlena. Následovaly krátké povídání, sprcha a samotná masáž. Oproti klasické masáži si můžete při té tantrické lehnout úplně tak, jak chcete, a během masáže se můžete také různě převalovat. Já jsem zvolila klasickou polohu na břiše, protože ta je mi zkrátka nejpohodlnější. A právě o to jde, cítit se během celé masáže v pohodě a příjemně.

Jako první na mě Lucka pokládala nějakou chvilku nahřáté ručníky, což bylo opravdu uvolňující. Následovala masáž pomocí různých předmětů. Nechyběla masáž peříčky, kožíškem nebo drápky. S každým předmětem jsem cítila, jak tělo začíná být citlivější a vnímavější. Následovala olejová masáž, při které se masérka zaměřila na část, která mě v tu chvíli trápila. Několik dní jsem měla namožený krk, a tak jsem poprosila, zda by její péče nemohla směřovat právě tam. V tento okamžik pro mě začala být masáž trochu smyslnější. Z krku se totiž Lucka přemístila na hlavu a z masáže během chvilky přešla na jemné tahání vlasů, které mám spojeno právě se sexem. Z hlavy nakonec Lucka přešla na olejovou masáž celého těla zakončenou masáží lávovými kameny, která už byla takovou třešinkou na dortu.

A závěr?

Spoustu lidí určitě napadne otázka, zda během masáže došlo k vyvrcholení, protože to dle mého názoru společnost od tantrických masáží tak trochu očekává. To však není cílem a je to něco, co tantričti maséři řeší dnes a denně - obrovské nepochopení a zaměňování se sexuálními službami. Já jsem na tantrickou masáž s tímto záměrem určitě nešla. Těšila jsem se, že na chvilku vypnu a vychutnám si okamžik, kdy o mě někdo pečuje. Zážitek to byl opravdu příjemný, cítila jsem se pohodlně a v bezpečí. Během celého setkání se mi ani jednou nestalo, že bych se cítila nějakým způsobem nesvá či v rozpacích. Alespoň na chvíli jsem mohla vypnout hlavu, soustředit se plně sama na sebe a na to, co mé tělo potřebuje. Po setkání jsem se navíc cítila opravdu zrelaxovaná a uvolněná, a tak to trošku ve mně vzbudilo zvědavost, jak to vypadá, když se člověk nechá takhle opečovávat třeba i pět hodin... Tak třeba příště?

Video se připravuje ...
Gábi se nebojí zeptat: Mají české ženy a muži problém se sexualitou • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Autor: red