Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ženy se svěřily: 12 věcí, které se změní, když spolu začnete bydlet!

  • 1. listopadu 2020 | 06:00

    Trávit víc času s osobou, kterou milujete, může vypadat jako super nápad, ale umíte si představit, jak to bude vypadat ve skutečnosti, až spolu začnete opravdu žít? V jednom bytě, ve společné domácnosti? Co se změní? A změní se vůbec něco? Dvanáct čtenářek se nám svěřilo se svými zkušenostmi!

    Do společného bydlení si každý z partnerů přináší své zvyky. Nedá se nic dělat, ale je nutné víc tolerance a někdy i kompromisů. Jinak to nevyjde. Spousta věcí se také změní. Které to jsou a jak to vnímají naše čtenářky?

     

  • Víc se toho o sobě dozvíte (Hedvika, 30 let)

    Autor: iStock

    Chodili jsme spolu přes rok a myslela jsem si, že toho o Honzovi vím opravdu hodně. Ale teprve když jsme se sestěhovali a začali spolu žít, zjistila jsem mnohem víc o jeho způsobu života. Nečekala jsem, že to bude tak pozitivní zjištění.

  • Přijmete navzájem své zvyky (Eva, 28 let)

    Autor: iStock

     

    Když s někým chodíte a vidíte se jednou týdně u něho v bytě nebo v tom vašem, jen těžko zjistíte, jaké má opravdu každodenní zvyky. Vidíte jen náznaky, ale teprve když spolu začnete bydlet, zjistíte, jaké zvyky k němu patří. Některé jsou dost hrozné, ale pokud ho milujete, naučíte se je taky milovat. I když některé jsou dost vyčerpávající.

  • Bude se vám po sobě víc stýskat (Eva, 32 let)

    Autor: iStock

     

    V době chození jsme byli tak nějak zvyklí na to, že se vidíme jen občas. Jakmile jsme spolu začali bydlet a jeden z nás musel odjet třeba na týden na služební cestu, bylo nám po sobě víc smutno.

  • Někdy zatoužíte spát zase sama (Alice, 32 let)

    Autor: iStock

    Je krásné usínat společně s tím, koho máte rádi. Dotýkáte se, objímáte se. Ale někdy zatoužím po tom, abych se zase mohla vyspat ve své posteli a docela sama. Že můžu odejít, spát, kdy se mi zachce, a že mi nikdo nebude spánek přerušovat.

  • Začnete mluvit o banalitách typu domácí práce (Klára, 27 let)

    Autor: iStock

     

    Není to stejné, když začnete s někým sdílet společnou domácnost. Když jsem žila sama, nikdo mi nekecal do toho, že není umyté nádobí nebo že jsem neustlala či nekoupila chleba. Jakmile jsem začala s mým přítelem žít, musela jsem si zvyknout i na to, že se prostě musíme o fungování domácnosti domluvit.

  • Musíte řešit peníze (Dana, 31 let)

    Autor: iStock

     

    Bylo fajn s Tomášem „jen“ chodit. Neřešili jsme peníze, jednou zaplatil on, podruhé já. Když jsme spolu po dvou letech vztahu začali bydlet, najednou jsme museli řešit otázky kolem peněz. Kdo bude platit nájem, jestli si založíme společný účet, kdo bude platit potraviny. Někdy jsou tyhle hovory o financích dost nepříjemné, ale nezbytné. Je nutné být otevřený a říct, jak si to ten druhý představuje.

  • Máte méně sexu než předtím (Lucie, 28 let)

    Autor: iStock

     

    Lidé často předpokládají, že když spolu začnou bydlet, budou mít sex každý den minimálně dvakrát. Většina lidí, které znám, ale tvrdí, že mají sexu mnohem méně. Já to potvrzuji. Jakmile totiž naskočíte do společného života, dostanete se rychle do rutiny a sex musíte vědomě plánovat.

     

  • Zažíváte krásný pocit, když se vedle něj probudíte (Jana, 29 let)

    Autor: iStock

     

    I když člověk potřebuje nějaký čas na to, aby se tomu druhému přizpůsobil, je nádherné probouzet se každý den vedle někoho, kdo vás miluje – a vy jeho. Stačí objetí a pusa na tvář a hned ten den začne líp.

  • Nemůžete si pozvat domů kohokoli a kdykoli (Táňa, 26 let)

    Autor: iStock

     

    Můj přítel je rád doma. Nesnáší moc mejdany ani večírky, raději se dívá se mnou na nějaký film a popíjíme víno. Já si předtím zvala dost často domů kamarádky, to teď nemůžu. Musím mu dopředu říct, že ke mně někdo přijde, aby se mohl připravit nebo si naplánoval něco jiného.

     

  • Učíte se lépe komunikovat (Anna, 27 let)

    Autor: iStock

     

    Když žijete ve svém vlastním prostoru, nemusíte se hádat nebo řešit neshody. Jakmile ale začnete s tím druhým žít, není tak snadné ze situace odejít. Je nutné komunikovat a problém řešit, jinak naroste do obřích velikostí.

  • Občas si jdete na nervy (Karolína, 28 let)

    Autor: iStock

     

    Ať už jsou to pohozené ponožky u postele, neuklizené hrníčky v kuchyni nebo hromada papírů, které nejsou vaše, může vás to pořádně vytočit. Nedá se nic dělat, pokud ho milujete, musíte se s jeho nedokonalostmi sžít, jinak se rozejdete.

     

  • Musíte se učit být spontánní (Aneta, 31 let)

    Autor: istock.com

     

    Když spolu jen chodíte, vztah je obvykle vášnivější a spontánnější. Jakmile začnete společně žít, musíte udržet jiskru naživu, jako když jste spolu jen chodili. Nuda do společného života přichází snadno, hůře se už odstraňuje.

     

    Jaké jsou největší mýty o manželství, kterým věříme? Podívejte se na VIDEO:

    Video se připravuje ...
    Jaké jsou největší mýty o manželství? Jsou to tyhle! • VIDEO: BPŽ/Markéta Tošnarová

     

     

     

     

     

     

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.