Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tantra není jen sexy masáž! Může pomoct se sebeláskou i zkvalitněním vztahů, říká tantrická masérka Lucie Bečková

Lucie Bečková
28. srpna 2020 | 06:00

Taky vám při slově tantra naskakuje husí kůže, ovane vás pocit tajemna a možná se přistihnete, že se červenáte? Na tantru lidé nahlíží různým způsobem. Někdo je zvědavý, co se pod tímto slovem vlastně skrývá, někdo se cítí pohoršen. A přitom nemusí být proč!

Tantra bývá často spojována s chaotickými domněnkami a sexuálními předsudky. Na to, jak to s ní doopravdy je, s čím může pomoct a jak samotná masáž probíhá, jsme se zeptaly Lucie Bečkové, tantrické masérky, průvodkyně žen a milovnice života.

Co tě přivedlo k tantrickým masážím?

Můj příběh začíná v době, kdy mi bylo nějakých sedmnáct osmnáct let. Pamatuju si, že jsem při slově tantra vždy cítila zvláštní šimrání. Tehdy pro mě byla velkým tajemstvím, ale stále mě k ní něco táhlo. Tantru jsem si tehdy spojovala – jako mnoho lidí – pouze s tantrickými masážemi. Ty pro mě byly nedosažitelné vzdáleností, protože jsem žila ve Frýdku-Místku a salony byly pouze ve větších městech. Taky pro mě byly nedostupné cenově. Až teď s odstupem času vidím, že jsem na tantru nebyla vůbec připravená. Na nějakou chvíli jsem na celou tantru tedy zapomněla a dále se věnovala józe. Myšlenky na tantru se vrátily až s některými partnery, jejichž přístup ke mně, k milování a k celému životu byl velmi odlišný od toho, co jsem znala a viděla u svých vrstevníků. Začala jsem se o ni proto více zajímat a neustále se v této oblasti vzdělávám. Navštěvuji různé semináře, workshopy, jsem ve 2,5letém celostním výcviku u Alana Lowena, teď jedu také k Johnu Hawkenovi.

Většina lidí má tantru spojenou hlavně s erotikou…

Možná kvůli tomu, že tantra – oproti jiným filozofickým či spirituálním směrům a způsobům seberozvoje – nepopírá sexualitu. Spousta lidí na ni ale nahlíží pouze z tohoto úhlu pohledu a má ji spojenou s erotickou masáží. Nedivím se. Existuje totiž spousta salonů, které najmou mladé hezké holky – ty poskytnou klientům masáž s vyvrcholením a prezentují to jako tantru. To s ní ale nemá nic společného. Tantra je životní styl, způsob, jak nahlížet na svět. Je o tom, „být s tím, co je“. Učí nás pracovat s emocemi a myšlenkami, otevřeně komunikovat, ctít své hranice, potřeby a touhy. Je o velké sebelásce a lásce k druhým. Zahrnuje mnohem víc než jen sexy masáže. Proto o ní chci také více mluvit, přinášet lidem ucelenější obraz a postupně rozpustit všechna nedorozumění a šum, který se kolem tohoto slova motá.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Aneta Valešová