Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dana Morávková: Zadlužená rozhodně nejsem!

24. srpna 2020 | 06:00

Dana Morávková (49) patří mezi naše nejlepší seriálové herečky. Postavu Zdeny Suché, kterou hraje v Ordinaci v růžové zahradě, zná snad každý. Miluje divadlo, tanec, cestování a svou rodinu! Narušila karanténa její rozběhlé projekty? A jak vůbec tráví léto? Dana je neuvěřitelně milá a vstřícná už jen po hlase, jenž je uklidňující a podmanivý a který propůjčuje i svým postavám, které hraje nebo dabuje. Povídaly jsme si o tom, jak skvělý vztah má se svým mužem, i o jejich letních plánech. Není sympatická a krásná jen na obrazovce, ale i osobně!

Jak si užíváte letošní léto?

Toto léto je pochopitelně jiné než předchozí roky, kvůli situaci s koronavirem. V této chvíli točíme, hrajeme divadlo a děláme vše, co jsme vzhledem k nucené pauze nestihli na jaře.

Co jste v době karantény dělala?

Karanténu jsem nějak přečkala jako všichni. Vy to máte dobré, že jste novinářka a můžete pracovat z domova, ale my herci ne a ani manželova práce – jako hudebníka – se z domova dělat nedá, tak jsme rádi, že už se rozběhly koncerty, divadelní představení a že zase mohu točit Ordinaci. Karanténu jsme dodržovali poctivě, ale práce a kamarádi mi chyběli moc. Já, manžel a syn jsme ale byli rádi spolu. Denně jsem vařila jiné obědy, večeře a cvičila jsem. Špatné samozřejmě bylo, že člověk nevěděl, kdy to skončí, a teď zase nevíme, zda přijde druhá vlna. Z čeho jsem ale měla hroznou radost, bylo, že jsem se mohla v květnu po oslovení deníkem Blesk zapojit do projektu Tablet od srdce a podpořit na dálku babičky a dědečky v domovech seniorů.

Když už jste s rodinou, jak tedy nejčastěji trávíte volný čas s manželem nebo se synem?

Kvůli koronaviru jsme spolu byli několik měsíců dvacet čtyři hodin denně a nejčastěji spolu děláme úplně všechno. Chodili jsme na výlety do přírody, do lesa. No a syn, protože umí dobře anglicky a studuje za normálních okolností v Anglii, mě učil doma angličtinu.

Kdybyste měla popsat svého manžela a syna pár slovy, která by to byla?

Jen jedno jediné: LÁSKA.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Markéta Lukasová
Video se připravuje ...