Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Je flirtování nevěra? Musíte dodržovat jasná pravidla!

  • 4. července 2019 | 06:00

    Většinou se říká, že flirtování je jen nevinná hra, která nám zvyšuje sebevědomí, ale náš vztah, pokud jsme zadaní, nemůže v žádném případě ovlivnit negativně. Jsou ovšem okamžiky, které v nás zanechávají mnohem silnější emoce, než by člověk chtěl. Je tedy vhodné flirtovat, když jsme v trvalém vztahu?

    Flirtování a pozitivní reakce na něj v nás opravdu vzbuzují příjemné pocity a dělají dobře našemu sebevědomí. Není divu, že se potom domů vracíme v dobré náladě, a to může nakonec pozitivně ovlivnit také sexuální život v partnerství. Jsou ovšem situace, které jsou už přes čáru. Na co si dát pozor?

  • Bojíte se o tom říct partnerovi


    Autor: iStock
    Jakékoli tajnosti podobného rázu v partnerství znamenají jen jedno. Pokud máte černé svědomí nebo si myslíte, že to nebyl jen obyčejný flirt, o kterém můžete své polovičce bez starostí říct, potom už se klidně může jednat o něco, co zavání problémem a co by časem mohlo skončit úplně někde jinde než u pár nevinných lichotek.

  • Emocionální podpora


    Autor: iStock
    Pokud v práci už několik měsíců jen tak nezávazně s někým flirtujete, necháváte to v rovině zcela nezávažné zábavy a zkrátka si tím jen zpříjemňujete dny, je to v pohodě. Jestli ovšem za tímto člověkem chodíte pro emocionální podporu v momentech, kdy se něco děje, a navazujete tedy vztah i v této rovině, pak to k podvádění moc daleko nemá. I když spolu nespíte.

  • Vědí víc než partner

    Autor: iStock

    Pokud s tím, se kterým flirtujete, sdílíte věci, které jste svému partnerovi nikdy neřekli, počítá se to jako emocionální podvádění. Neznamená to, že byste byli špatní nebo že by vaše partnerství nestálo za nic, ale je rozhodně potřeba zamyslet se nad tím, proč to tak je a co z toho vyvodit.

  • Myslíte na něj, když jste s partnerem


    Autor: iStock

    Pokud jste fyzicky s vaším partnerem, ale vaše myšlenky odpluly v dál a vy se v nich touláte s tím, se kterým flirtujete, je to průšvih. Tedy alespoň pro váš vztah. Je samozřejmě lidské, že vás může přitahovat i jiná bytost než jen váš partner, ale měli byste být schopni se s tím nějak poprat. Pokud to nejde, ocitáte se v nebezpečných vodách a možná je na čase svůj trvalý vztah nějak přehodnotit.

  • Neumíte přestat


    Autor: iStock

    Není nic špatného na tom, občas si zaflirtovat, ale pokud to děláte neustále, a to mnohdy i tehdy, když jdete ven s partnerem, je to případ takzvaného chronického flirtu. Jedná se o příznak toho, že v partnerství, ve kterém se nacházíte, nedokážete dát partnerovi dostatek oddanosti. Nebo prostě potřebujete vzrušení a drama. Možná ještě nechcete v životě žádné závazky, a proto podvědomě podobné situace vyhledáváte.

Diskuse ke článku
.