Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Přiznání mužů: 4 důvody, proč nás začnou podvádět

29. května 2014 | 00:00

„Proč jsou muži nevěrní?“, ptá se po ztroskotaném vztahu nejedna z nás. Nevěřte rčení, že je to v nich zkrátka zakódováno a za to, že jsou proutníci, prostě nemohou. Jen sedm procent mužských nevěr vyplývá z tělesné touhy. Tady jsou čtyři nejčastější důvody, proč se muži spouští s jinými ženami, než na ně čekají doma s večeří.

Velké množství mužů se uchyluje do náruče jiné partnerky z toho důvodu, že mají pocit, jakoby už nebyli pro tu svou dostatečně přitažliví. „Moje partnerka mi stále říkala, abych zatáhl břicho, že si mám vzít jinou košili a že bych se sebou měl něco udělat. Dávala mi prostě najevo, že jsem nevzhledný nýmad. A tak když se objevila holka, která na mě mohla evidentně oči nechat, cítil jsem se jako filmová hvězda,“ říká třiatřicetiletý Patrik.

Muži zkrátka potřebují stejný obdiv jako my ženy a pokud jej nedostanou doma, nechají si ho líbit někde jinde. Zapomeňte tedy na to, že váš partner nevypadá jako George Clooney, pravděpodobně tak nevypadal ani před lety, když jste se seznámili, a místo ustavičného peskování ho někdy jen tak pochvalte. Vy sama přeci toužíte po tom samém.

Zahýbá, protože se cítí méněcenný

Bude to možná znít divně, ale častým důvodem partnerovy nevěry může být váš úspěch. Muži, i v dnešní době, potřebují být páni tvorstva, živitelé a hlavně nepostradatelní, a toho se jim nedostává. Obzvláště pokud partnerka vydělává více než oni, má lepší kariéru nebo je v důležitější funkci.

„Moje žena je úžasná a všechno klapalo, dokud jsem nepřišel o dobrou práci a nezačal dělat podřadnější zaměstnání. Najednou jsem to byl já, kdo byl doma dřív, nezvonil mi telefon a nemusel jsem vyřizovat hromady mailů. Moje výplata stačila tak maximálně na nájem, a když jsem chtěl s kamarády na pivo, pomalu jsem od ženy potřeboval kapesné. Potřeboval jsem od toho všeho utéct,“ svěřil se čtyřicetiletý Martin, který od sraženého ega utekl do náruče jiné ženy.

Jsou nevěrní, když na nich visíte

Bohužel je to tak, všichni potřebují volnost a když ji nemají, utíkají. „Svoji ženu jsem poznal v práci. Byli jsme spolu den co den, pracovali jsme vedle sebe, společně jsme chodili na oběd a večer zase společně ven nebo jsme byli jen tak doma. V největší zamilovanosti mi to ani nevadilo, postupem času jsem ale začal pociťovat, že potřebuji čas i sám pro sebe. Moje žena o tom nechtěla ani slyšet, když jsem šel s přáteli posedět, dělala mi scény, že už ji nemiluji a nechci s ní být. Nedalo se to vydržet,“ prozradil nám třicetiletý Adam.

Jsou nevěrní, když se jim nevěnujete

Naopak šestadvacetiletý Karel měl volnosti až příliš „Nikdy jsem neměl problém, že by mi partnerka dělala scény, když jsem šel ven bez ní. Naopak, ještě mi popřála, ať se dobře bavím. A tak jsem stále častěji vyrážel bez partnerky a najednou se po mém boku začaly objevovat jiné ženy. Pomalu jsem si ani neuvědomil, že přítelkyni podvádím. Prostě mi dala tolik prostoru, že jsem měl pocit, že o mě možná ani nestojí.“

Nesmíte se změnit pouze v matku

Každý z nás se postupem času mění na základě svých zážitků i okolí. Muži ale často velmi špatně snášejí, když se z jejich bláznivé romantičky stane praktická žena, která mu už do práce nepíše lechtivé a zamilované zprávy.

„Z mé ženy se postupem času stala jen matka, která řešila praní prádla, vaření, to kam bude naše dítě chodit na kroužky a že se musí to a to zaplatit. Já jsem ale potřeboval mluvit i o sobě, chtěl jsem, aby mě poslouchala a trávila se mnou čas. Děti přeci nejsou všechno v životě manželů,“ říká dvaačtyřicetiletý Pavel, který je prototypem nevěrníka, který se ptá „Kam se poděla ta žena, kterou jsem si vzal?“.

Překvapily vás tyto důvody? Setkala jste se také s nevěrou? Jaký byl ten důvod, proč váš partner skončil v náručí jiné ženy? Svěřte se nám v komentářích.