Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Chodíte s mužem, který ještě není rozvedený? Na tohle si dejte pozor!

19. listopadu 2017 | 06:00

Zamilovala jste se do chlapa, který se vám zdá skvělý, ale bohužel není rozvedený? Neříkáme, že každý muž, který se odstěhoval od své manželky a říká, že rozvod je na spadnutí, nakonec ten definitivní krok skutečně neudělá. Ale z vlastní zkušenosti radíme: nelítejte moc v oblacích a zůstaňte nohama pevně na zemi. Co všechno byste měla o svém nerozvedeném partnerovi vědět?

Možná ještě není emocionálně připraven na další vztah

Jestli byl ten váš opuštěn nebo jinak zklamán, je možné, že rány jsou ještě čerstvé a může pořád někdy uvnitř truchlit. I když vám říká, že jste skvělá a že by s vámi chtěl být, ten nejdůležitější krok – definitivně se odpoutat od předchozího vztahu – ještě nedokáže. Velmi záleží i na tom, jestli žije odloučeně pouhé dva měsíce, nebo dva roky.

Autor: iStock

I když slibuje, že se rozvede, nikdy to neudělá!

Důvodů je spousta, jedním z nich je ekonomický. Znám manželský pár, který spolu nežije přes deset let. Oba mají nové partnery, ale nikdy se nerozvedli. Mají totiž společný majetek, který je tak velký, že by pro ně rozvod nebyl ani trochu výhodný. Nechtějí řešit majetkové uspořádání, protože i to stojí prachy. Nechtějí vynakládat peníze na právníky, protože ti nejsou zadarmo. Proč tedy spěchat s cárem papíru, když můžou žít bez něj?

Nejste první, se kterou svou ženu podvedl – a nebudete ani poslední

Jste si jistá, že váš separovaný a stále nerozvedený partner není jenom skvělý hráč, který své manželky bude podvádět vždycky? A je jedno, jakou bude mít po svém boku? Má kamarádka randila s jedním takovým. Tvrdil, že jeho žena mu nerozumí, že jejich zájmy se neshodují a že potřebuje někoho, jako je ona. Hm, rozvedl se sice, ale dva roky po svatbě s mou kamarádkou udělal to samé jí. Někteří chlapi nejsou pravděpodobně vhodní kandidáti na manželský život založený na monogamii a své chování ani v budoucnu nezmění.

Autor: iStock

Hledají jen někoho, kdo jim pomůže překonat manželskou krizi

Manželství se neobejde bez občasných krizí a překážek, které se někdy podaří překonat, jindy ne. Existují muži, kteří své rodiny milují a nikdy by je neopustili, jenom prostě nevědí, jak krizi v manželství překonat. Tak volí nejjednodušší způsob – najdou si „náhradnici“ nebo „převoznici“, jak chcete. Ta jim pomůže aspoň na čas zapomenout. Ale jistota, že se takový muž opravdu rozvede, žádná není. Spíše hrozí, že se vrátí zpátky, odkud odešel.

Jeho žena o vás pořád neví, protože vás tají

Chcete-li vytvořit vztah s mužem, který žije odděleně od své manželky, trvejte na tom, že o vás ona ví a že s tím nemá problém. Jestli to s vámi myslí vážně, měl by o vás doma říct, už i kvůli tomu, že se možná jednou stanete nevlastní matkou jejich dětí. Totéž platí o vás – máte-li děti, i on musí vědět, že nejste jen tak k mání, ale že vás bere jako balíček, v němž jsou i závazky. Důležité také je, jak on mluví o svých dětech a jak se jim věnuje.

Žije stále se svou ženou pod jednou střechou

Jsou páry, které směřují skutečně k rozvodovému řízení, ale ani jeden z nich si nemůže dovolit odejít z domu, v němž žijí. Mají spolu navíc třeba i děti, takže společné bydlení i v době odloučení je pro ně naprosto přirozené. Ano, jejich intimní životy mohou být skutečně oddělené, ale zvládnete to akceptovat? Nebude vám to vadit? Mně osobně by to tedy vadilo hodně.

Autor: iStock

I když s manželkou nežije, můžou se dát znova dohromady

Tak to je asi největší důvod, proč raději nechodit s někým, kdo ještě není rozvedený. Protože jakýkoli pár se může dát znova dohromady, i když teď vám třeba říká, že nikdy. Jistě, jsou muži, kteří to mají vyřešené a nakonec ten krok udělají, ale je spousta těch, kteří nemají stoprocentně jasno. A co si budeme povídat, chlapi jsou pohodlní a nemají rádi velké změny. Nebo prostě mají rádi své děti a nedokážou je opustit.

Má v sobě neustálou zášť vůči manželce

Někteří chlapi jsou pohlceni nenávistí, hněvem a záští vůči svým manželkám, a to i dávno poté, co se nakonec opravdu rozvedou. A bohužel, pokud nedokážou tenhle hněv v sobě zpracovat, je možné, že ho budou přenášet i na vás a do vašeho nového vztahu. Nezbývá nic jiného než "poslouchat své střevo" a dát na intuici. Jestli vám jen trochu něco nehraje, nezůstávejte v takovém vztahu.

Špatné načasování může vést k rozchodu

Téměř všechny vztahy, které začnou během odloučení, skončí neúspěchem. Tvrdí to odborníci a já s nimi souhlasím. Nemá to nic společného s vámi ani s vaším partnerem, ale jednoduše se špatným načasováním. Začít vztah s někým, kdo nemá stále vyřešen ten svůj současný, není dobrý nápad. Vždy je lepší začít si s někým, kdo má všechno vyřešené a minulost už nechal definitivně za sebou.

 

Anketa
Chodila byste s mužem, který ještě není rozvedený, ale slibuje, že to udělá?
ANO, proč ne
26 %
NE, neměla bych jistotu, že to opravdu udělá
38 %
NEVÍM, je to velmi individuální
36 %
Hlasovalo: 787 čtenářů
Děkujeme za Váš hlas!

 

Na co se musíte připravit, když vás čeká rozvod (nebo vašeho partnera)? Podívejte se na VIDEO:

 

Video se připravuje ...
Na co se musíte připravit, když vás čeká rozvod manželství • VIDEO: Asociace neúplných rodin

 

 

 

 

Autor: aši