Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Válku snowboardistů ukončil karamel

25. února 2013 | 00:00
Prezentace klienta |

Vyhrocené spory mezi snowboardisty v Peci pod Sněžkou vyřešeny! Vyjednavači znepřátelených stran si konečně podali ruce.

Pět nekonečných let trval konflikt dvou znesvářených stran v rámci snowboardové komunity v Peci pod Sněžkou. Na začátku února roku 2008 svrhla rebelská frakce Snowboard klubu tehdejší vedení a rozpory musely být pacifikovány za účasti policie.

Ačkoli k lynčování nedošlo, kamarádská idylka skončila. Snowboardisté se tehdy zahrabali ve sněhových zákopech a házeli po sobě rampouchy. Ustalo i pořádání tradičního závodu Golden Board. „Byli jsme z toho rozladění, ale nikdo z nás nedokázal udělat první krok k usmíření,“ shodují se dnes.

Změna přišla takřka ze dne na den, když se bývalý šéf Snowboard klubu Petr Flip odhodlal ke smířlivému gestu a rozeslal znesvářeným snowboardistům video z aplikace Zážitkomat. A aby úspěch svého plánu pojistil, nepozorovaně před každou horskou chatu znepřátelené frakce položil karton čokolády Milka Caramel.

„Chtěl jsem, abychom si protáhli ty krásné zážitky, které nás spojují,“ řekl Flip. A jaká byla reakce? „Když jsme viděli video ze Zážitkomatu, vzpomněli jsme si na všechny ty úžasné chvíle ve Snowparku. Bylo nám jasné, že rozepře musí skončit,“ říkají ostatní snowboardisté.

Po zhlédnutí videa s fotkami ze závodů, freeride sjezdů i divokých mejdanů snowboardisté pookřáli a naskočili na vlnu jemnosti. Dávné spory jsou zapomenuty, všichni se chystají na další ročník závodů Golden Board a dlouhé večery v horských chatách se příjemně táhnou - tak jako karamelová náplň čokolády Milka.

Uvěřili jste naší sladké pohádce? Jedno je jisté, i vy si můžete protáhnout ty nejjemnější zážitky, které sdílíte se svými blízkými. Milka Caramel Zážitkomat je aplikace, s jejíž pomocí snadno vytvoříte video, které udělá radost všem vašim přátelům. Zážitkomat najdete TADY.