Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

30 nejotřepanějších frází, kterými chlapi končí vztah

Taky jste něco z toho slyšeli?
3. března 2024 | 06:00

Když to chce s vámi skončit, málokdy přijde s opravdu originálním důvodem. Navíc jeho výmluva patří zpravidla mezi ta nejvíc trapná a otřepaná klišé. Posvítily jsme si na ně a našly i malou náplast na vaše bolavé srdce.

Rozchody bohužel patří k životu stejně jako láska. V lepším případě vztah rozchodem přejde v kamarádství, v tom horším konec provází dramatické výstupy.  Ale existují i experti, kterým na to stačí jediná SMS.

Muži totiž neberou v úvahu, že se nám znenadání zhroutil celý svět a drtí nás nebetyčná bolest v srdci. Kdyby si alespoň ti bídáci dali záležet a vymysleli si něco, co by ten šok zmírnilo!

TIP NA VIDEO: Co udělat, aby vám letní láska vydržela?

Video se připravuje ...
Zamilovali jste se na letní dovolené? Co udělat pro to, aby láska vydržela? • VIDEO: Videohub

Co "úžasného" se při rozchodu dozvíte:

1. Jsi pro mě příliš dobrá

Asi nejotřepanější věta, která nám má poskytnout útěchu a vzbudit dojem, jaký je chápavý, když sám uznal, že je prostě hajzl a my si máme hledat někoho jiného. Hajzl jeden!

2. Není to o tobě, ale...

Aha, a o kom tedy? S kým se právě rozchází, když to není o vás? Nebo je až takový egocentrik, že celý váš vztah byl jen o něm? Proto v klidu otřete slzy, v tomto případě opravdu nejsou na místě.

3. Myslím, že bychom si měli dát pauzu

Pozor, jde jen o slovní past! Nedokáže vám na rovinu říct, že se chce rozejít, protože vlastně ani neví, co chce. Neumí si představit, že by byl bez vás, ale s vámi se už nudí. Buď se ozve za pár dní a prohlásí, že to nemůže bez vás vydržet, ale nebude trvat dlouho, kdy přijde s další žádostí o malou přestávku ve vztahu... Nebo v tom lepším případě se jeho pauza prodlouží na doživotí.

4. Ještě nejsem dost zajištěný

A co to má společného s vaším vztahem? Vždyť když bude chtít začít s jinou prací, aby víc vydělával, vy ho v tom jen ráda podpoříte. To vy mu budete vařit teplé večeře a hladit ho po zádech, když si bude potřebovat vylít duši, rozbolavělou z nekončících povinností. Je to jeden z nejtrapnějších důvodů, jaké vám mohl dát.

5. Já vím, že jsem kretén!

Je v tom podobný smysl jako: „Jsi pro mě příliš dobrá." Nebo: "Buď ráda, že ses mě zbavila." Ano, je to kretén, když vás už nechce, ať si tedy hledá nějakou horší, než jste vy, která se k němu hodí lépe. Takový kretén si to zaslouží.

6. V posteli nám to už neklape

Au, tak toto je parádní podpásovka! Tento problém se přece dá vyřešit, pokud je ovšem zájem na obou stranách. Pokud to však slyšíte z jeho úst poprvé, a vlastně tím pádem i naposledy, kašlete na něj, ať se jde nudit do postele k jiné. Vy jste totiž právě dostala šanci vyměnit ho za výkonnější model.

7. Můžeme se stýkat jen nezávazně

Nechce vztah, nechce být vaším partnerem, ale sexu s vámi se také vzdát nechce. Že vás vlastně pořád miluje, zjistí, až když mu nezávazné setkání odmítnete, protože už máte jiný závazný vztah.

8. Můžeme být jen přáteli?

Tak toto určitě navrhl i své ex a té předtím také. Jinak by s ním tak dobře nevycházely. Pokud to ale myslí vážně, bude za čas fajn, když už se rány zahojí, pokud si zajdete na kávu a popovídáte si jako kamarádi. Jenže jak řekl jistý klasik: Nabízet přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako nabízet chléb tomu, kdo žízní umírá.

9. Je mi líto, ty nejsi připravená na vztah

Cože? Slyšíte dobře, chyba je ve vás! A jen proto, že si občas vyrazíte s  kamarádkami na dámskou jízdu? Protože mu odmítáte žehlit jeho spodky a chcete, aby si sám házel ponožky do koše na špinavé prádlo? Mimochodem, kdo nakupuje a plní ledničku? Takže – kdo není na vztah připravený?

10. Už nevypadáš jako kdysi

Tak v tom případě to je sobec, slaboch, a ještě k tomu i pořádný hulvát. Copak on nestárne a netloustne? Nechte ho, ať se zhlíží v zrcadle a kochá vlastní krásou, a neberte slova tohoto sebestředného blbce vážně. Buďte ráda, že vás opustil, vždyť po světě běhá dost mužů, kteří vědí, že hodnota člověka se neměří tím, jak vypadá.

11. Jsme jako bratr a sestra

Super, teď tě tedy můžu ve stylu bratrsko-sesterských válek pořádně kopnout do holeně?

12. Pro mě to také není lehké rozhodnutí

To je tedy opravdu útěcha, že své rozhodnutí o zničení vašeho světa neudělal jen tak mimochodem. Nic lepšího vám už říct nemohl.

13. Musím si nejprve vybudovat kariéru

Proto vás nyní opouští? Jen kvůli vidině lepšího postavení? Nebude v tom spíš „postavení“ nějakou kolegyní, se kterou chce budovat vedle pracovní i soukromou kariéru?

14. Potřebuji napřed najít sám sebe

Ano, to je opravdu vážný důvod pro rozchod. Pokud totiž není ztotožněn sám se sebou a se svým životem, v tom vašem nemá co dělat. Byla byste s ním jen nešťastná. Samozřejmě že to bolí, ale je lepší se s tím smířit. Horší by bylo, kdybyste sama časem zjistila, že se hledá vymetáním nočních barů a v postelích jiných slečen.

15. Mám jinou

Hned, jak vám z toho šoku rozmrzne mozek, přijde otázka: Odkdy to trvá? Čím déle, tím méně je třeba rozchodu litovat. Alespoň víte, jak to je s jeho věrností.

16. Nějak stále miluji svou ex, ale můžeme se scházet...

Ale, ale, drahý, tak to jsi měl říct hned! Nemusela jsem s tebou ztrácet čas!

17. Vždy jsem tě jen brzdil

Jaká to najednou sebereflexe! Kdy se vlastně stihl z toho sebevědomého muže změnit na ukňučené štěně a jak to, že jste si toho všimla až teď? No nic, najděte si rovnocenného partnera!

18. Uvědomil jsem si, že jsem tě vlastně nikdy doopravdy nemiloval

Na toto není asi žádná odpověď, a proto ji ani nehledejte. Stačí jen věta: "Díky, teď jsem si vlastně uvědomila, že tak jsem to cítila i já, jen jsem to neuměla přesně definovat." A pak je třeba odejít středem, se vztyčenou hlavou!

 

19. Od počátku jsme příliš rozdílní

Jak si může být tak jistý? Vždyť jste si napřed skvěle rozuměli, jinak by s vámi nevydržel ani týden! Nebo doposud žil ve vlastním světě a nyní procitl?

20. Nedokážu žít v realitě, protože v jednom kuse myslím je na sex s tebou

Fajn, díky za kompliment, pane Nadržený! Alespoň vím, co se ti honilo hlavou, když jsme probírali všechny důležité záležitosti.

21. Bojím se, že bys našeho vztahu jednou litovala

Má to jako znamenat, že s vámi končí jen pro vaše vlastní dobro? Opravdu není nad chlapa, který nejlépe ví, co potřebujeme, a dělá rozhodnutí o nás bez nás. Takže s úsměvem mu proto klidně zamávejte.

22. Začal jsem si s tebou, protože jsem chtěl tvou kámošku

Á sakra! Dýchejte zhluboka a myslete na to, že za ublížení na zdraví byste musela za mřížemi několik let odolávat svádění ošklivých lesbiček. Ale pokud máte žaludek na chladnokrevnou pomstu, vyspěte se s jeho nejlepším přítelem. Nejlépe však uděláte, když tento omyl přírody rychle pustíte z hlavy.

23. Už nejsi ta žena, do které jsem se zamiloval

Změna je přirozenou součástí života a netýká se to pouze těla, ale i naší osobnosti. Pokud očekával, že zůstanete ve vzhledu dvacítky, znamená to jen jedno: on zůstal v tom věku, kde byl, zatímco vy jste ho dávno předběhla. Nač ztrácet čas s takovou brzdou?

24. Vidím v tobě už jen matku svých dětí

Skutečně něco takového řekl? V kom pak vidí uklízečku, kuchařku, zásobovačku, pradlenu, švadlenu...? No, není co dodat...

25. Mám pocit, že ve vztahu nemůžu dýchat

Nebo ještě lépe: Vztah s tebou mě dusí! V překladu: Chci si ještě užívat. Buďte proto ráda, že to vlastně řeší a neužívá si za vašimi zády. A začněte si užívat i vy!

26. Ty mě nemiluješ

Když vám to řekne v momentálním špatném rozpoložení, kdy řeší nějakou krizi, stačí ho ujistit o vaší lásce a oddanosti a vše bude v pořádku. Pokud na to však pan „detektiv“ přišel nějakou záhadnou psychoanalýzou a je to pro něj jen důvod se s vámi rozejít, ujišťování o vaší nehynoucí lásce bude pouze podkopáním vaší vlastní důstojnosti.

27. Nikdy jsem s žádnou ženou nevydržel tak dlouho jako s tebou…

Takže vám má lichotit, že jste právě vy trhla rekord? Kdyby vás o své nestálosti varoval hned na začátku vztahu, nemusela jste do něj investovat tolik energie a pro jiného vzácného citu. Nebo jste jeho skóre mohla zvrátit opačným směrem...

28. Můj život je teď příliš komplikovaný

A kdo mu ho najednou začal komplikovat? Vy, proto se s vámi rozchází? A nekomplikuje si ho náhodou sám? Takže buďte ráda, že z vašeho života mizí, než vám ho také začne komplikovat.

29. Vlastně nejsem na vážný vztah připravený

Jasně, a proto si dal takovou práci, aby vás tehdy sbalil. Asi by měl rovnou přiznat: „Nechci vážný vztah s tebou.” A co k němu po takovém sdělení cítíte vy?

30. Jsem gay

Tak to je absolutní noční můra a ponížení jako hrom, ale musíte to nějak přežít. Než uraženě spálíte všechny mosty, zapojte rozum, otevřete víno a povídejte si s ním, komunikujte… Věřte, že on sám má právě větší problém než vy a vyslovit tuto větu ho stálo nadlidskou sílu. A věřte také, že v něm v tu chvíli najdete kámoše na život a na smrt, lepšího, než kdy byly všechny vaše kamarádky!

Autor: lesk.sk, Kbak