Bojovala s nadváhou celé roky. Tyto zásadní 3 kroky jí ale s hubnutím hned pomohly!

Leah zhubla spoustu kil, čísla jsou však pro ní nepodstatná.
Foto: Instagram.com
29. září  2018 
 06:00

Celé tři roky se Leah opakovaně snažila zhubnout, ale nedařilo se jí to. Byla nešťastná, nespokojená se svou postavou a nevěděla si rady. Pak se ale stalo něco, co celou proměnu odstartovalo! Leah nejenže začala jíst zdravě a zařadila do svého každodenního života pohyb, ale především se přestala vážit!

Její cesta hubnutí začala už v roce 2013. Tehdy Leah bojovala s nadváhou a její život se točil okolo neustálých pokusů zhubnout. "Pamatuji si, že jediné, na co jsem se mohla soustředit, byla myšlenka, že jednoho dne budu štíhlá," vzpomíná Leah.

Největší změnu pocítila, když se upsala jistému fitness programu, který jí pomohl uvědomit si, že cílem není jen štíhlost. Zaměřila se na tvarování postavy a začala si užívat toho, že její tělo každým dnem sílí.

"Vytvořila jsem si rutinu, která se skládala z pravidelného tréninku a stravovacího pravidla 80:20," tvrdí Leah, která téměř okamžitě začala na svém těle pozorovat změny. Osmdesát procent věnovala zdravému fitness životu a dvacet si nechávala na oslavy a jiné příležitosti, při kterých nešlo dodržovat režim na sto procent.

Jejím cílem najednou nebylo být štíhlá, ale toužila čím dál víc po zlepšení fyzické kondice. "Dnes už chci být jen šťastná a cítit se dobře," říká Leah. Ta stále nemůže uvěřit, že se její život změnil od základů, a to jen díky správnému rozhodnutí přestat hubnout, ale začít žít zdravě.

"Nastavte si malé cíle a každý z nich po jeho dosažení oslavte," radí Leah, která přiznává, že jí trvalo celé tři roky, než dokázala změnit svůj životní styl. Teprve před rokem si uvědomila, že na začátku toužila pouze po změně vzhledu. Proto se jí nedařilo zhubnout a být opravdu šťastná.

Za největší úspěch považuje dnes to, že dokázala přestat se vážit. "Pamatuji si, že jsem byla váhou doslova posedlá. Vážila jsem se i několikrát za den," vzpomíná Leah. Její soustředění se na číslo na váze ji směrovalo k nezdravému pohledu na život. 

"Ani upřímně nevím, kolik teď vážím. Zato ale vím, že jsem šťastná a spokojená," říká Leah. Za tři hlavní body na cestě ke spokojenosti tak považuje zdravé stravovací návyky, které dodržuje z osmdesáti procent, pravidelné cvičení a zákaz vážení se!

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji