Byla závislá na seriálech. Rozhodla se to změnit a zhubla o polovinu své váhy. Jak?

Jessica Beniquez
Foto: Instagram/@getfitwjessica
14. května  2017 
 06:00

Dívka se rozhodla radikálně změnit svůj život poté, co si uvědomila, že strávila dva měsíce sledováním seriálů. Její odhodlání jí pomohlo shodit polovinu váhy a teď žije úplně jiným životem.

Jednadvacetiletá Jessica Beniquez vážila 140 kilogramů. Celý život byla mohutnější než ostatní dívky a celý život musela s nadváhou bojovat. Prošla si několika dietami, které ale nikdy nevedly k vytouženému výsledku. 

Jessičin nejoblíbenější koníček bylo sledování seriálů. “Dokázala jsem se koukat na seriály celé dny. Když skončila jedna série Super Drbny a já se akorát chystala zapnout si další, uvědomila jsem si, že takhle dál žít nechci.” Jessica si uvědomila, že před televizí tráví veškerý svůj volný čas, a rozhodla se to změnit.  

“Cítila jsem se pořád unavená, pořád mě bolely nohy a jediné, co jsem chtěla, bylo ležet v posteli a koukat na televizi. Cítila jsem se strašně dvacet čtyři hodin denně a byla jsem jednoduše nespokojená s tím, jak jsem vypadala,” říká dnes Jessica. 

Jen snít nestačí

“Vždycky jsem chtěla být štíhlá, ale jediné, co jsem dělala, bylo polehávání před televizí. V momentě, kdy jsem si pouštěla novou sérii Drbny, došlo mi, že to nikdy nedokážu, když po tom budu jen toužit, musím pro to něco udělat.”

 

Jessica začala držet dietu, vysadila sladké a tučné jídlo a místo závislosti na seriálech se začala každý den věnovat cvičení a sportování. “Vždycky jsem byla vybíravá, co se týče jídla. Přejídání nebylo můj problém, jen jsem si vždy vybírala špatné jídlo.”

“Začala jsem se vyhýbat sladkým limonádám a později jsem je přestala pít úplně. Začala jsem jíst zeleninu, kterou jsem nikdy předtím nejedla. A teď si jen dávám pozor na tučná a sladká jídla,” říká dnes vyměněná Jessica.

“Moje nová postava mi změnila život. Můžu se oblékat do šatů, které jsem si předtím nedokázala ani představit. Díky tomu jsem tím, kým skutečně jsem. Nikdy jsem nevěřila, kolik lidí mě bude v mém novém životním stylu podporovat, a jsem za to neuvěřitelně vděčná.”

Autor: Rebeka Stoklasová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji