Žena váží 272 kilogramů a nevstane z postele: Její poslední šancí je operace

Čtyřicetiletá Lupe Samano váží 272 kilogramů.
Foto: Profimedia.cz
3. dubna  2016 
 06:00

Už ve svých šesti letech vážila 45 kilogramů, v patnácti pak čtyřnásobek. Všechny problémy začaly, když od Lupe Samano v jejích pěti letech odešel otec. V tu chvíli jako kdyby nad ní podepsal ortel a ona byla předurčena k tomu, že bude celý svůj život trpět skutečně hodně morbidní obezitou. 

Lupe Samano je 40 let a váží 272 kilogramů. Už dvanáct let je upoutána na lůžko, které jí ale supluje celý byt. Je to totiž zároveň ložnice, kuchyně, koupelna a sociální zařízení. Protože není schopna pohybu, starat se sama o sebe je pro ni téměř nemožné. Naštěstí má ale manžela Gilberta, který se o ni stará.

Začalo to v dětství

Všechno to začalo už v raném dětství. "Vždycky jsem byla trochu silnější než ostatní děti, ale nikdy ne obézní. Měla jsem normální rodinu, ale pak se to všechno změnilo," vypráví svůj příběh. Tím zlomovým bodem byl odchod jejího otce od rodiny. Tehdy jí bylo pět let. 

Jako malá byla silnější, ale ne obézní.
Autor: youtube.com

"Nikdy mu to nezapomenu. Zlomil mi srdce a já, abych zapomněla na to utrpení, začala jsem jíst," pokračuje ve tklivém příběhu. O rok později už vážila 45 kilogramů. Její matka to neustála, psychicky se zhroutila, začala brát drogy a v Lupeiných osmi letech ji zavřeli do vězení. Malá holčička zůstala s babičkou. Ta ale zemřela, když bylo Lupe 15 let. Musela opustit školu a svět se jí najednou zhroutil, už podruhé. 

Životní spásou je jídlo

Lupe je obézní už od dětství.
Autor: profimedia.cz
A tak se její jedinou životní spásou a radostí stalo jídlo. V osmadvaceti letech vážila 220 kg. Nikoho snad ani nemůže překvapit, že se brzy přidaly zdravotní problémy. Kvůli své váze jí začaly selhávat ledviny a dostala se do diabetického kómatu. Lékaři jí museli udělat tracheostomii, aby byla schopna dýchat. "Do nemocnice jsem tenkrát odešla ještě po svých, ale zpátky už ne," říká. 

Naštěstí má doma muže, který se o ni stará. Ale už naprosto ztratila vládu nad svým tělem, není schopna si hlídat pořádně to, co sní, a tak se začíná, dle vlastních slov, pomalu rozpadat. "Všechno je to pro mě strašně těžké, už nemám vůbec žádnou motivaci se sebou něco dělat," truchlí. Jak jí pomalu začínají selhávat orgány, není jí dobře a cítí se bezmocná. 

Její poslední nadějí je bariatrická operace, kterou brzy podstoupí. 

Video se připravuje ...
Lupe Samano vypráví svůj životní příběh, jak se projedla až ke 270 kilogramům. • VIDEO: youtube.com

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji