Shodila jsem 45 kilo! Vadilo mi, když si lidé mysleli, že jsem těhotná

Shodila jsem 45 kilo! Vadilo mi, když si lidé mysleli, že jsem těhotná
25. dubna  2015 
 06:00

Dvaatřicetiletá Lizzi Crawfordová stála na autobusové zastávce, když slyšela, jak se chlapeček opodál ptá své maminky: "Mami, ta paní má v břiše miminko, že ho má tak velké?" V tu chvíli cítila mladá žena, jak ji polil studený pot, a řekla si, že teď už prostě musí zhubnout. V tu dobu byla matkou šesti dětí a jediné, co v břiše skrývala, byly tuky, nikoliv počátek nového života.

Na okamžik, kdy si Lizzi uvědomila, že to s její váhou je skutečně na pováženou, si pamatuje velmi dobře. V tu dobu oblékala velikost 52, do které se postupně projedla během šesti těhotenství. Už před pár lety zjistila, že to takhle dál nejde, a tak se rozhodla se sebou začít něco dělat. Váha šla sice dolů, ale po pár měsících jí lékař objevil rakovinu děložního čípku. V tu chvíli musela podstoupit hysterektomii a následnou léčbu, a tak šlo nějaké hubnutí naprosto stranou.

 

Chtěla zhubnout kvůli dětem

Autor: Profimedia.cz
Znovu se začala přejídat a vykašlala se na jakýkoliv pohyb. "Byla jsem flákač. Jedla jsem samé hamburgery, brambůrky, necvičila jsem a vůbec mě to vlastně netrápilo," přiznala Lizzi pro deník Mirror. Jídlo také ráda zapila colou nebo pár deci vína či jiného alkoholu. Nikdy moc nepřemýšlela nad tím, že by vlastně měla zhubnout. Až do toho osudového dne, kdy vedla své děti do školy.

 

Když slyšela tu krutou větu od malého chlapce na autobusové zastávce, něco se v ní zlomilo. Uvědomila si, že když už dosud nechtěla se svou váhou nic dělat kvůli sobě, měla by alespoň kvůli svým dětem. Nešlo jen o to, že by se za ni mohly také začít stydět, ale i o to, že by se brzy mohly objevit zdravotní problémy spojené s obezitou. "Bála jsem se, aby moje děti nepřišly o matku," svěřila se Lizzi. 

 

Nejhorší bylo přemoct lenost

Lizzi začala cvičit a zhubla.
Autor: Profimedia.cz

 

S veškerou vervou se tak pustila do hubnutí. Nejdůležitější bylo přemoct lenost. Pak totiž najednou šlo samo od sebe trávit trochu více času při přípravě zdravého jídla. Najednou nebylo problém jít si zacvičit do tělocvičny. Ostatně – na tom se stala závislá. Objevila totiž fitness program sestavený speciálně pro ženy. Má vytvarovat postavu přesně podle toho, jak žena potřebuje, a snaží se vyhovět všem jejím požadavkům. 

 

V posilovně se navíc seznámila s dalšími dámami, které na tom byly podobně jako ona, a tak se společně motivovaly k tomu, aby dosáhly kýženého cíle. I když to ze začátku nebylo jednoduché, nyní chodí Lizzi pětkrát týdně a udržuje si svou postavu. Kromě toho ale začíná objevovat i další drobné radosti života.

 

"Najednou můžu jít, kam chci, aniž bych se zadýchala. Můžu si hrát s dětmi, běhat za nimi, to mi dělalo dříve problémy. I když mě to trápilo," popisuje své nové já. O tom, jak to Lizzi změnilo, mluví i její maminka, která změnu velmi kvituje. "Je to úžasné, že dokázala zhubnout. Najednou je to zase ona, ta veselá holčička, jak si ji pamatuji z jejího dětství," dodává dojatě. 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji