Mladá žena zhubla 38 kilo díky babičce, která nad ní držela bič

Dřív bez zadýchání nedokázala ani vyjít pár schodů. Dnes váží Laura 78 kilo, závodně běhá a žádná lekce zumby se bez ní neobejde.
Foto: profimedia.cz
20. března  2015 
 06:00

Vždycky měla nadváhu, ale příliš se tím netrápila. Přesto teď, když si může koupit o pět velikostí menší oblečení, je mnohem spokojenější. Poděkovat za to Laura Pettit (29) může své babičce, která ji doslova donutila změnit životní styl. Bála se totiž, že o vnučku přijde.

Laura Pettit vážila 117 kilo
Autor: profimedia.cz
"Nikdy mi úplně nedocházelo, jak moc jsem tlustá. Vždy jsem byla mezi přáteli ta nejmohutnější, ale smířila jsem se s tím a neměla jsem potřebu na tom nic měnit," říká devětadvacetiletá žena ze ze skotského Glasgow.

 

Sebevědomí jí ani přes plnoštíhlou postavu nikdy nechybělo. Vždycky byla první na tanečním parketu a poslední ho opouštěla. "Ani ve škole jsem kvůli váze nikdy neměla problémy. Nikdo se mi neposmíval, nedělal žádné hloupé vtipy," dodává.

 

Nakonec Laura Pettit vážila úctyhodných 117 kilogramů. Nemohla se ani vyšplhat domů do druhého patra, aniž by se cestou několikrát zastavila, protože sotva popadala dech. Pomalu jí začalo docházet, že by s tím měla asi něco dělat.

Nebýt ale její devětasedmdesátileté babičky Elizabeth Pettit, asi by se se svými špeky tak snadno nerozloučila. "Pořád do mne rýpala, že se sebou musím něco dělat. Že nejde jen o mou postavu, ale hlavně o mé zdraví. Ale já jsem ji moc neposlouchala," přiznává Laura.

Laura se svou babičkou, která ji k hubnutí donutila.
Autor: profimedia.cz

Do schodů už nefuní, teď běhá závody

 

Trvalo to ale několik měsíců, kdy do ní babička nepřetržitě hučela, než ji přesvědčila, že by měla svůj apetit kontrolovat a začít se trochu hýbat, jinak špatně skončí.

 

"Snažila jsem se jí oponovat, že si nemůžu dovolit platit cvičení, ale ona mi na to řekla jen to, že mi polovinu z toho zaplatí. Tak jsem se už neměla na co vymlouvat."

 

A tak jen díky babiččinu neustálému rýpání je nyní o 38 kilo lehčí a uvědomuje si, že i o moc šťastnější. Z velikosti 54 se dostala na běžnou 44–46, a tak má teď i v módě větší výběr. "Konečně mě baví chodit nakupovat oblečení," říká.

 

Navíc místo "namáhavého" šplhání do schodů teď běhá závody na 5 a na 10 kilometrů a neobejde se bez ní žádná lekce ani soutěž zumby.

Toto oblečení Laura nosila, nyní má o 5 velikostí menší.
Autor: profimedia.cz
Babička nad ní drží bič

 

"Jsem moc ráda, že mi babička takhle pomohla, sama bych se k hubnutí nikdy neodhodlala," uznává vděčně Laura. "Nemůžu zpětně věřit, že jsem mohla až takhle ztloustnout. Nestydím se za to, ale také si uvědomuji, jak si teď o moc víc užívám života," přiznává mladá žena, která teď váží 78 kilo a má v plánu shodit na 65 kilo. Spoléhá hlavně na své nově nalezené nadšení pro cvičení.

 

A šťastná je i babička, která vysvětluje, proč vnučku nepřetržitě tlačila do zdravého životního stylu. "Měla jsem o ni prostě strach. Je to skvělá žena a vím, že byla i se svými kily navíc spokojená, ale šlo jí o zdraví, a to jsem nemohla nechat jen tak být."

 

"Po každém cvičení mi musí hlásit, jak se jí vede, a kdyby znovu přibrala, pěkně si ji podám," dodává Elizabeth Pettit. "Vím, že je teď nejen šťastnější, ale také o moc zdravější. Vypadá skvěle a jsem na ni pyšná. Překvapila mě. A když to dokázala ona, dokáže to každý," podotýká.

Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji