Za 2 roky o 100 kilo lehčí! Zachránilo ji plavání a procházky potmě

Phillippa je dnes k nepoznání. Je o neuvěřitelných 100 kilo lehčí.
Foto: profimedia.cz
4. února  2015 
 05:55

Denně spořádala neuvěřitelných 17 000 kalorií. Není tedy divu, že se její váha vyšplhala až na 166 kilo. Lidé se jí smáli, ukazovali si na ni prstem. Dnes Britka Phillippa Popham (51) váží o metrák méně. Co jí pomohlo? 

Útěchu v jídle našla čtyřnásobná matka už jako teenagerka. Mohla za to především šikana ze strany spolužáků. Ti se jí posmívali právě kvůli tloušťce, což u ní vedlo jen k tomu, že jedla ještě více. Pak její matka zemřela na rakovinu prsu a Phillippa sladkým a tučným dobrotám propadla úplně.

Začala trpět úplnými záchvaty přejídání. Hned po probuzení začínala den sladkými cereáliemi zalitými šlehačkou. Pokračovala toasty s medem a džemem a před obědem si stihla dát ještě chipsy, pár čokoládových tyčinek, sušenky a dortíky.


V období, kdy byla úplně nejtěžší, nosila britskou velikost 36, což je česká 64! Běžné ženy nosí obvykle 10 až 14, ty při těle 16 nebo 18. Poté, co zjistila, že je morbidně obézní, a uvědomila si všechna zdravotní rizika, rozhodla se jednat.

Obrátila svůj život vzhůru nohama, začala s přísnou dietou, cvičebním režimem a neváhala dny prokládat procházkami. Nejdříve chodila pouze okolo svého domu, a navíc potmě, protože se styděla, že by ji snad někdo mohl zahlédnout. Dnes již dokáže oběhnout klidně i celý blok.

"Nejlepší sport, kterému vděčím za nynější postavu, bylo každopádně plavání. Plavala jsem šest dní v týdnu, téměř každý den, a pomalu jsem začala cítit, že se mi líp chodí, a dokonce i dýchá," říká Phillippa, která dnes váží 66 kilo a má evropskou velikost 40. Celý proces hubnutí jí trval „jen“ dva roky. Samozřejmě musela podstoupit i několik operací přebytečné, povislé kůže.

"Jedla jsem opravdu velké porce a nechtěla jsem vůbec chodit ven. Byla jsem něco jako atrakce. Když jsem se totiž vydala třeba do obchodu, lidé si na mě ukazovali a smáli se. Bylo to strašné," svěřila se.

 

Dnes už se ale raduje z krásné, nové postavy. "Má dcera Eleanor (23) plakala, když jsem se oblékla do jejích kalhot. Jsme tak šťastné! Ty dva roky za to stály. Už nikdy nechci znovu tolik přibrat," dodává šťastná Phillippa.

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji