Buď fit s Dietou: Tři ženy změnily svůj život a nyní jsou inspirací pro ostatní

Buď fit s Dietou: Tři ženy změnily svůj život a nyní jsou inspirací pro ostatní
25. října  2022 
 07:37

Před deseti měsíci v lednu jsme je viděli poprvé a každá z nich nás zaujala svým příběhem, osobností a motivací k tomu, se sebou něco dělat. Nejenže zvládly projít celoročním projektem Buď fit s Dietou, ale také si splnily své sny, zhubly, změnily životní styl a navázaly přátelství. Přestože nejsou veřejně známé, jak bývá u cover stars na obálkách našeho časopisu zvykem, věříme, že vás Nicole, Táňa i Maruška zaujmou a budou vám velkou inspirací. Jsou totiž jedny z vás, našich čtenářek, a společně to dokázaly!

Přestože nejsou veřejně známé, jak bývá u cover stars na obálce našeho časopisu zvykem, věříme, že vás Nicole, Táňa i Maruška zaujmou a budou vám velkou inspirací. Jsou totiž jedny z vás, našich čtenářek, a společně to dokázaly!

Když jsme vás při castingu vybírali, tak jsme samozřejmě věděli, že do projektu potřebujeme někoho, kdo s námi vydrží po celý rok. A vy jste to opravdu dokázaly! Navíc pořád pokračujete a je to s každým dalším měsícem, kdy se nevidíme, obrovsky znát. Co vám dala spolupráce s výživovými poradci z The 1:1 Diet by Cambridge Weightplan, kteří se o vás po celou dobu starali?

Táňa: Rozhodně pravidelný režim. Ta kontrola pro mě byla asi nejvíc a opravdu, když jsem si nevěřila nebo nevěděla s něčím rady, tak nebyl problém kdykoli zavolat, napsat ráno nebo večer, vždycky nám poradili a vždycky to mělo nějaký výsledek. 

Nicole: Myslím, že výživové poradce ještě dlouho mít budeme, dává nám to smysl.

Video se připravuje ...
Listopadové vydání časopisu Dieta: Buď fit s Dietou! • VIDEO: Videohub

Maruška měla poradkyni Hanku Kinštovou, Táňa a Nicole měly společného poradce Lukáše Vránu. Jak byste Lukáše charakterizovaly?

Táňa: Blázen je to! (smích)

Nicole: Skvělý člověk a hlavně je hrozně (aspoň za mě) upřímný. Vždycky řekne vše tak, jak to je. Všechno jednoduše vysvětlí a přizpůsobí vám na míru. Chápe, že každý máme jiný životní styl. Když člověk řekne, že měl těžký víkend, třeba jako já rozlučku se svobodou před svatbou, odpoví: OK, nic se neděje, jsme lidi a teď do toho prostě trochu víc šlápneš. Nemusela jsem se pořád stresovat a bát se, věděla jsem, že to spolu zvládneme. V tomhle nám dvěma Lukáš hodně pomohl a věřím, že Marušce zase Hanka.

Maruška: Přesně tak.

S výživovými poradci jste se starali o jídlo, ale důležitý je i pohyb, jaké aktivity jste zařadily?

Maruška: Právě tím, že jsem zhubla hodně kilo, tak jsem sport zapojovala postupně. Ze začátku jsem byla hodně unavená, ale později jsem se naopak u sportu vždycky odreagovala a pročistila hlavu. Začala jsem běhat, navštěvovala jsem centrum s přístroji na lymfatický systém, protože jsem byla hodně zavodněná, a postupem času jsem přidala i fitko. Domluvila jsem si i trenéra, abych to teda měla pod kontrolou všechno. Chodila jsem cvičit pravidelně tři měsíce a teď to kombinuji všechno dohromady, když je čas. Dřív ke mně sport až tak nepatřil, ale teď už je to mnohem lepší, ba naopak cítím, že ho potřebuju.

Táňa: Já jsem se dala na tři měsíce extrémního sportu. Tohle není úplně pro každého, kdo drží dietu, ale já jsem si dala takový tříměsíční program, kdy jsem chodila od pondělí do pátku do posilovny a do toho jsem ještě několikrát týdně běhala. Podařilo se mi postavu udržet pevnou přes to všechno, co jsem zhubla. Mně osobně tahle cesta, tak trošku extrémem, vyhovovala.

Nicole: Za mě to byly moje oblíbené HIIT workouty. Nebaví mě večer chodit do posilky a mám výhodu home office, takže když mám obědovou pauzu, zacvičím si HIIT nebo nějaké kardio. Mám ráda i jógu, třeba na 20 minut na protažení. A po jednom z workshopů Buď fit s Dietou mě začalo bavit i běhání, manželskému páru trenérů (Running2, Soňa a Michal, pozn. red.) se povedlo mě pro to úplně nadchnout. Jinak s manželem občas chodíme do sauny a posilky, na kola, různě sporty střídáme.

Autor: Anna Kovačič

Měly jste tedy vůbec za celou tu dobu nějakou krizovku, kdy jste měly chuť se na to vykašlat?

Nicole: Když opakujete dlouhou dobu stejná jídla, to je vždycky taková krize, že to člověk nemůže třeba měsíc ani vidět. Začne ochutnávat jiné věci a pak se k tomu zase vrátí zpátky. Snažily jsme se to co nejvíc střídat.

Maruška: Krizi, že bych to vyloženě chtěla vzdát, jsem rozhodně neměla.

Táňa: Já myslím, že s dietou jsem problém neměla, ale třeba teď v létě jsem bojovala s psychikou. Zemřel mi tatínek a do toho jsem pak měla v srpnu covid, bylo to náročnější a nějaké to kilo jsem i přibrala. Ale to bylo nic, za dalších 14 dní nebo 3 týdny to bylo dole a člověk se z toho nesmí stresovat. Musí to vzít, jak to je, ale ne že se na zdravý životní styl vykašle na půl roku. 

Zažily jste nějakou zášť nebo pošťuchování od vašeho okolí nebo vás všichni podporovali?

Nicole: Naopak bych řekla, že nás všichni podporovali. Viděli tu změnu, kdy nevypadáte líp jen fyzicky, ale celkově se rozzáříte nebo se cítíte líp v oblečení. Moje okolí mě určitě podporovalo, jak v práci, tak doma. 

Maruška i Táňa: Mě taky.

Táňa: Dokonce mi někdo říkal, že mě viděli v časopisu a mysleli, že to bylo nahrané, upravené. Naživo pak říkali: Ty jsi fakt hubená!

Motivovaly jste někoho ze svého okolí k tomu, aby se taky pustil do změny životního stylu?

Maruška: U nás v práci je trochu problém se stravováním, co se týká časových pauz, ale spousta holek se mě chodila ptát. Řekla bych, že se spousta lidí z práce začala o projekt zajímat. Nevím, jestli se do programů The 1:1 Diet nakonec zapojili, ale viděli tu motivaci ve mně, protože ten rozdíl je opravdu značný.

Nicole: Partnera rozčilovalo, když jsem se začala dostávat hodně do fyzičky a začal hned taky cvičit. Říkal, že vedle mě nemůže vypadat jak pupkáč. (smích) A hlavně my tady s holkami jsme se po celou dobu podporovaly, každý i malinkatý úspěch jsme si sdílely přes zprávy.

Když jsem vám nedávno volala a ptala se, jestli vás můžeme vyfotit na obálku časopisu Dieta, přestože běžně fotíme jen celebrity, tak jste mi každá s úplně ledovým klidem odpověděla: Jasně, klidně. Co vám pak běželo hlavou, když jste zavěsily?

Nicole: K čemu jsem se to upsala?! (smích) A asi trošku nervozita, ale spíš z nadšení. Člověk to nezažije každý den. Když se nepohybujete mezi celebritami, ani sama nejste, tak se těšíte, že budete mít vizážisty, budete hezky oblečená a že to bude prostě fajn. Najednou se uvidíte někde na titulce a je to takový zvláštní pocit, ale spíš v dobrém.

Táňa: Byla jsem překvapená, takže automaticky jsem řekla „jasně“. Pak jsem si uvědomila: ale já teď jedu na dovolenou! To se vůbec nehodí. (smích)

Marie: Když jsem odjížděla z prvního focení, když jsme vlastně začínaly, tak jsem odjížděla málem s brekem. Byla jsem z toho nešťastná. (Šlo o focení před nástupem do hubnoucího programu, pozn. red.) A teď, když jsi volala, tak jsem si říkala: Wow! To je pocta. Teď to budu dělat s radostí a opravdu si toho vážím. Hlavně věřím, že teď už budeme mít radost i z těch fotek, protože přece jenom v lednu tam ještě nebyla vidina toho, co bude dál, zatímco teď už to úplně přesně víme.

 

Celý rozhovor s účastnicemi projektu Buď fit s Dietou a fotografie jejich proměn najdete v listopadovém čísle časopisu Dieta, které vychází 24. října. Koupit si ho můžete také v on-line trafice iKiosek.cz. Doprava je zdarma!

Autor: Marie Makovská

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji