Nejhorší způsoby hubnutí za posledních 100 let: Přiznejte se, který jste také zkoušely?

  • Nejhorší způsoby hubnutí za posledních 100 let: Přiznejte se, který jste také zkoušely?
    13. října  2016 
     06:00

    Na internetu najdete nejobskurnější tipy na to, jak co nejrychleji – a rozhodně zaručeně a navždy – zhubnout. Není to ale výdobytek pouze moderní elektronické doby. Naprosto scestnými a někdy i úsměvnými radami se ženy řídily odjakživa. Podívejte se, čím se dámy za posledních sto let nechaly inspirovat. 

  • Spočítejte si kalorie!

    3049448:gallery:true:true
    O počítání kalorií se mluví dodnes. Ale víte, odkdy ženy studují nutriční složení potravin a podle toho si plánují jídelníček? V roce 1918 vyšla kniha Diet and Health with Key to the Calories od Lulu Hunt Peters. Autorka v ní radí, že úspěchem v hubnutí je mít co nejmenší energetický příjem a že je nutné počítat si kalorie. Co je na tom divného? To, že autorka vůbec nedělala mezi potravinami rozdíly. Proto do jídelníčku klidně řadila i zmrzlinu a koláčky – hlavně, aby byl správný energetický příjem! 
  • Kouření

    3049441:gallery:true:trueKdyž si dnes zapálí žena cigaretu, většinou se shledá s opovržením v pohledech. Ale za první republiky to bylo šik a patřilo to k vyšší společnosti. Vůbec se nehovořilo o škodlivosti kouření. Toho v roce 1929 využila i jedna tabáková společnost, která svou reklamu postavila na tom, že když budou ženy kouřit, budou hubenější a krásnější. Takže – žádné saláty a bílkoviny, zapalte si! 
  • Zmrzlinová dieta

    3049449:gallery:true:trueÓ, kéž by to tak skutečně fungovalo! Představte si, že byste do libosti mohla jíst zmrzlinu, a ještě byste přitom hubla, to je sen. Kuchařská guru Marion White v roce 1946 přišla s teorií, že když denní příjem zkrouhnete na tisíc kalorií a zapojíte do toho dvě misky zmrzliny denně, musíte zákonitě zhubnout. Že je vám tato teorie známá? Není se čemu divit, v roce 2002 totiž vyšla nová publikace, která slibuje to samé. 
  • Je libo tasemnici?

    3049444:gallery:true:trueOperní pěvkyně Marie Callas údajně ztratila přes třicet kilogramů tím, že snědla tasemnici. Od té doby to zkoušelo mnoho dalších žen, přestože je to ve Spojených státech zakázáno. Představte si, že tasemnice může dorůst až devíti metrů, pohybuje se vám ve střevech a pojídá živiny, které tělu dodáváte. To snad raději nějaké to kilo navíc, ne?
  • Zelí všude, kam se podíváš

    3049442:gallery:true:trueJak ztratit pět kilogramů za týden? Zkuste zelnou dietu! V roce 1960 vyšla kniha, která hlásá, že pokud budete celý týden jíst jen a jen zelnou polévku v jakémkoliv množství, podaří se vám zhubnout o pět kilogramů. Ok, zelná polévka může být dobrá, ale dovedete si představit, že byste ji jedla sedm dnů v týdnu, ke snídani, k obědu, ke svačině, k večeři? To nemůže nikdo dlouho vydržet! Navíc to není ani zdravé a v neposlední řadě – jojo efekt zajištěn! 
  • Hladovka

    3049445:gallery:true:trueV roce 1973 vyšla kniha, jejíž poselství bylo jednoduché. Chcete zhubnout? Pak musíte držet hladovku, pokud do sebe nechcete cpát nějakou chemii. Jde o nejstarší léčbu obezity, která vždy fungovala. Naštěstí dnes už víme, že hladovka k ničemu nevede, ba naopak může být nebezpečná. Navíc rozhodně nepomůže dlouhodobému hubnutí, účinek bude jen chvilkový a poté se vám všechno vrátí dvakrát tolik. 
  • Kořeněný dryák

    3049443:gallery:true:trueKam se hrabe novodobý detox! V roce 1976 vyšla kniha Mistr očisty, ve které autor radí, že pokud chcete zhubnout, potřebujete si pročistit tělo. A to ideálně tím, že smícháte citronovou šťávu, kajenský pepř a javorový sirup. Pokud budete pít pouze toto a nic jiného, budete mít postavu jako laňka. Za vaše zažívání vás ale prosíme: nezkoušejte to. 
  • Odstup, Satane!

    3049446:gallery:true:trueZa nadváhou stojí spousta viníků. Třeba Satan. Tedy alespoň podle knihy Pomoz, Pane! Ďábel chce, abych byl tlustý!. V ní autor varuje před tím, že chutě, které máme, v nás zakořenil právě Pán Temnoty. A jak by tedy měla vypadat ideální cesta za hubnutím a vymaněním se z Ďáblovy moci? Pít celý týden jen a jen čistou vodu! 
  • Inspirace Elisabeth Taylor

    3049447:gallery:true:trueByla krásná, úspěšná, modla. Všechny ženy chtěly vypadat jako ona. A tak podléhaly radám a tipům a nechaly se inspirovat jejím jídelníčkem v domnění, že zhubnou. Jenže to byly tak šílené věci jako například cottage sýr smíchaný se smetanou nebo sendvič, který měl mezi dvěma kousky chleba steak a burákové máslo. No, to se podobá spíše jídelníčku těhotné ženy než hvězdy toužící po krásné postavě. Však víme, jak to dopadlo. 
  • Podle pana Atkinse

    3049450:gallery:true:trueAni našim končinám se nevyhnula v devadesátých letech sláva Atkinsovy diety. Pochopit ji není nic složitého: prostě se vystříhejte všech sacharidů ve vašem jídelníčku a zhubnete. A místo nich přidejte o to více bílkovin. No, ať žije dna a další nemoci. Ve výsledku není nic lepšího než vyrovnaná strava, která počítá jak se sacharidy, tak i s bílkovinami. 

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji