Na tyhle si dejte pozor! 5 sportů, které k hubnutí bohužel nevedou

  • Na tyhle si dejte pozor! 5 sportů, které k hubnutí bohužel nevedou
    15. srpna  2016 
     06:00

    Kdo chce zhubnout, musí se hýbat. Ale rozhodně to není tak, že platí, že stačí jakýkoli pohyb. A dokonce to není ani tak, že čím namáhavější dřina, tím lepší pro hubnutí. Některé sporty se na hubnutí dokonce vůbec nehodí. Týká se to třeba spinningu, ale také běhání. 

  • CrossFit

    cvičení
    Autor: Profimedia.cz

    Kdo se dal na CrossFit, nejspíše potvrdí, že je to pěkná námaha. A že se při ní nadře celé tělo. Nicméně není tak úplně pravda, že díky němu zhubnete. Je to funkční trénink, který spojuje prvky gymnastiky, rychlost a silový trénink. Takže je dobrý například na budování fyzičky. Ale na hubnutí se moc nehodí, navíc u něj hrozí, že ho budete dělat neefektivně, nebo že se dokonce zraníte. Není to nic pro začátečníky a ty, kdo nejsou v dobré kondici. 

  • Jóga

    ...
    Autor: Shutterstock

    Jóga má spoustu výhod, ale že by to byla ideální cesta k hubnutí? Pomáhá pružnosti, psychice i kondici, ale nemůžete doufat, že by například zrychlila vaše spalování. Může nicméně napomoci tomu, aby se vytvarovala vaše postava. 

  • Spinning

    Pokud to s některými sporty budete přehánět, můžete se dočkat opačného vyýsledku, než si představujete.
    Autor: Shutterstock

    Chcete se nadšeně vrhnout na nějaký sport v naději, že díky němu hodně a rychle zhubnete, a pak to po pár lekcích vyděšeně vzdát? Pak je pro vás spinning to pravé. Má v sobě hned několik nevýhod, které by měly odradit nezkušené adepty hubnutí. Například tu, že lekce jsou často vedeny v příliš vysokém tempu, takže spálíte rychlé cukry, ale ne tuky, ačkoli budete padat vyčerpáním. Navíc hrozí, že tempo přepálíte a natáhnete si svaly či se nějak zraníte. 

  • Kardio cvičení

    Že je léto dávno za námi a vy křivky můžete zabalit do kabátů a kalhot ještě neznamená, že se můžete flákat.
    Autor: Shutterstock.com

    Kardio cvičení je matoucí v tom, že se skutečně namáháte a můžete mít skoro hmatatelný pocit, že kila mizí. Jenže s velkou námahou přichází matoucí hlad a s ním velké riziko, že nakonec sníte více kalorií, než kolik jste spálili. Kardio cvičení je skutečně efektivní, když ho člověk zároveň doplní silovým tréninkem, ale to všechno se od začátečníků v hubnutí nedá moc čekat. 

  • Běhání

    Video se připravuje ...
    Běháním nezhubnete, tvrdí osobní trenérka: Jak je to možné? • VIDEO: Adam Balažovič

    Cože, běháním že by se nezhublo? Tohle je hodně individuální, ale skutečně se to může stát, pokud zvolíte nevhodné tempo a nebudete pro svou postavu a zdraví jinak dělat nic jiného. Možná by se pro vás daleko více hodila chůze v ostrém tempu. 

/
Autor: wall

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji