Detox na vlastní kůži: Deset dní den po dni. Jak jsem dopadla?

  • Detox na vlastní kůži: Deset dní den po dni. Jak jsem dopadla?
    28. května  2016 
     06:05

    Detox sice skloňuju ve všech pádech, ale pořádně jsem se na něj vrhla až letos. Nic brutálního, ale udělalo to se mnou divy.

     

  • Den první: s kocovinou a bez vajíček

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Ráno jsem se probudila po narozeninové oslavě s mírnou kocovinou. Dcera, která mi chtěla udělat radost, mi přinesla snídani do postele. Zamáčkla jsem slzu, z tácu vzala neslazený mátový čaj a s topinkami a vajíčky jí poslala, ať posnídá sama. Já směla jen vodu, rýži, batáty, luštěniny, brambory, ovoce, zeleninu, ořechy, domácí kuře, králíka, eventuálně rybu a vajíčka (ale ne smažená na oleji). Zvolila jsem rybu, kterou vylovil můj tatínek, podusila jsem ji ve vlastní šťávě a zakousla k ní trochu rýže. Protože jsem byla líná vařit, vystačila jsem si s tím k obědu, večeři a další den znovu k obědu.

  • Den druhý: kafe je tabu

    Káva
    Autor: Foto Profimedia.cz, Scom

    Abych neumřela hlady, snídala jsem vajíčko natvrdo, obědvala rybu s rýží a trpěla, kdykoli jsem zaslechla hlas kávovaru z naší redakční kuchyňky. Káva byla tabu. Jídlo bych zvládla, ale bez kafe? Pomalu mě začínala bolet hlava a kručelo mi v žaludku. Nakoupila jsem si ořechy a sušené ovoce, které jsou při detoxu povolené, a snědla jsem trojnásobné množství, než jsem měla v plánu. Ale přežila jsem další den.

  • Třetí až pátý den: na řadě jsou detoxikační šťávy

    s
    Autor: profimedia

    První dva dny (měly to být tři, ale nestíhala jsem) jsem měla naordinovanou odlehčenou stravu a po ní měl přijít „zdravý útok“ v plné parádě. Ráno jsem dojela do Ugo baru, kde pro mne měli přichystané detoxikační šťávy na celý den. Snídani, svačinu, oběd, svačinu, večeři a zákusek. Ale nepředstavujete si knedlo-zelo-vepřo a lívance k tomu? Celé jídlo se skládalo jen z ovocných a zeleninových šťáv. K tomu byla povolená jen voda. Nic jiného. První den jsem měla intenzivní pocit, že dám půl království za to, když budu moct do něčeho kousnout. Druhý jsem jela fotit redakční piknik a pózovala se steakem a americkými brambory v ruce. Když jsem dopózovala, dala jsem jídlo fotografovi a šla si vypít grepovou šťávu. Pozitivní bylo, že už druhý den mi přestalo kručet v břiše, a třetí jsem měla dokonce pocit, že jsem tak sytá, že snad ani své jídlo nedopiju.

  • Šestý den: nechce se mi do jídla

    Třeba i listový salát má dobrý vliv na váš mozek.
    Autor: Shutterstock.com

    První den po pitném jídelníčku – znova pravidla odlehčené stravy jako první dva dny. Ne, nevrhla jsem se na lednici a nesnažila se vybílit ji v rekordním čase. Naopak. Do jídla se mi vůbec nechtělo. Během dopoledne jsem jedla jen kousky melounu a ve čtyři jsem si udělala zeleninový salát. Žádný hlad, tělo jako by se vznášelo, jen kolem páté jsem chodila spát jako miminko po obědě. Únava a bolest hlavy byly jediné dvě nepříjemnosti, které mi při detoxu malinko překážely.

  • Sedmý až desátý den: jak mi to jde bez uzeniny?

    Grapefruit pomáhá spalovat tuky, je tedy ideální pro hubnutí
    Autor: profimedia.cz

    Říká se, že detox změní nejen tělo, ale i hlavu. Mně minimálně v tom, že se mi nechce vracet se k alkoholu, kávě, řízkům ani medovníkům po obědě. Nemám hlad a baví mě pozorovat, co se mnou odlehčený jídelníček dělá. Zatím jsem odhodlaná v něm jet dál. Mám totiž čtyři kila dole, a navíc super pocit. Jediné, co mi opravdu chybí, je buřt opečený na ohni. Uzeniny jsou totiž také tabu. Zatím nehřeším, ale plánuju si tenhle hřích jednou za týden odpustit.

/
Autor: Marie Dvořáková

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji