Pět nejextrémnějších způsobů hubnutí: Tohle rozhodně nezkoušejte!

  • Pět nejextrémnějších způsobů hubnutí: Tohle rozhodně nezkoušejte!
    28. dubna  2016 
     06:00

    Injekce moči? Vata? Kam se hrabe hladovka! I když patří k těm extrémnějším způsobům hubnutí, rozhodně se nad ní většině lidí nepozastaví rozum. Tyto diety slibují úbytek na váze až o polovinu rychlejší, než když se budete týrat nějakým zdravým  životním stylem. Ale také se pravděpodobně dočkáte zdravotních problémů. Raději nic z toho nikdy nezkoušejte. 

  • Injekce moči

    Autor: profimedia.cz
    Asi málokomu se nad touto dietou nepokrčí nos. Skutečně injekce lidské moči? Spíše než o samotnou tekutinu jde o hormon hCG, který mají v moči pouze těhotné ženy. Už v roce 1950 vyšla studie, která spojuje rychlý úbytek na váze s aplikací tohoto těhotenského hormonu. Léčba je rozhodně netradiční, u nás naštěstí své kořeny nemá zapuštěné nijak hluboko, ale ve světě se najdou blázni, kteří na ni spoléhají. Kromě toho ale musí také snížit příjem energie na den na 2000 kJ. Ti, kteří tuto dietu absolvovali, si libují, že za týden zhubli o 4 kilogramy. No, myslím si, že spíše než kvůli hormonu hCG, který podle nich pomáhá spalovat tuky rychleji, šla váha dolů kvůli nízkému energetickému příjmu.
  • Umělá výživa

    Tento hubnoucí trik používaly ženy když chtěly shodit kila před svatbou.
    Autor: Shutterstock.com
    Této dietě se říká také K-E dieta a je velmi oblíbená u nevěst. Naštěstí ne u těch našich, ale v Americe a Velké Británii. Po dobu deseti dnů žena nic nejí a je jí trubičkou do žaludku vpravována umělá strava, která se skládá z bílkovin, zdravých tuků a vody. Funguje to tak, že se tělo dostane do stavu ketózy, kdy nebere energii ze sacharidů, ale z ketonů, které si vytvoří z tuku. Takže úbytek na váze není na svalech, ale na tucích. Na stejné bázi funguje i ketonová dieta, která je ale přece jen o něco bezpečnější. Dieta založená na umělé výživě slibuje až pět kilogramů dolů během deseti dnů. Kromě toho ale také nevolnost, pocity na zvracení nebo zácpu. 
  • Hypnóza

    Nejen operace vám pomůže zmenšit žaludek.
    Autor: Shutterstock.com
    Lidé, kteří jsou skutečně velmi obézní, mají při hubnutí problém s roztaženým žaludkem. Takže když sníží denní příjem jídla, mají pořád hlad, protože se necítí plni. V některých případech pomáhá bandáž žaludku, při níž se jeho objem zmenší. Tím toho člověk sní méně, ale cítí se syt. Jenže musí si dát pozor, aby se "nepřejedl", a žaludek si tak znovu neroztáhl.

    Někdo se ale operace bojí, a tak pro něj existuje alternativa. Alespoň zdánlivá. Může se nechat uvést do stavu hypnózy a v něm mozek přesvědčit, že žaludek je menší. Vlastně v hypnóze jakoby provést operaci. Celá situace je doprovázena i cinkáním chirurgickým náčiním o sebe, pro zvýšení efektu. Po probuzení má mít člověk tedy pocit, že jeho žaludek už není schopen toho pojmout tolik jako dříve. Možná spíše než hypnóza by v tomto případě mohlo fungovat placebo. 

  • Stehy na jazyku

    Vyplázněte na svého lékaře jazyk.
    Autor: Shutterstock.com
    Kam se hrabou hormon hCG nebo umělá výživa! Jedna Angličanka byla natolik šílená, že si na jazyk nechala přišít umělohmotnou náplast šesti stehy. V tu chvíli přestala být schopna jíst tuhou stravu, dostala do sebe pouze tekuté jídlo. Další level by už snad mohlo být jen to, že by si nechala zašít pusu celou. S touto "dietou" přišel v roce 2009 plastický chirurg z Beverly Hills Nikolas Chugay. Slibuje 15 kilo dole během jednoho měsíce. K tomu ale potichu dodává, že to může mít i vedlejší účinky. Jako otoky jazyka, možné potíže s řečí nebo třeba tvorbu oparů. No, asi raději nějaké to kilo navíc, ne? 
  • Vatové tamponky

    Vata není dobrá k jídlu rozhodně ani tehdy, když si ji "ochutíte".
    Autor: Shutterstock.com
    Vata je skvělá třeba na odličování, jako tyčinky do uší – a pro někoho dokonce i jako jídlo. Skutečně některé ženy, posedlé svou vahou, se rozhodly jíst jen vatu. A aby to náhodou nebylo tak nejedlé, jak se zdá, namočily si ji do nějaké šťávy. Takto si zaplnily žaludek, nestálo je to žádné kalorie a cítily se plné.

    Jenže problém je v tom, že bavlněné tampony nejsou tak úplně vyrobené z bavlny, mnohem častěji jsou ze syntetických vláken. Ta rozhodně nejsou jedlá (což ani bavlna není), tělo je nedokáže strávit, a tak se hromadí v trávicím traktu, což vede k neprůchodnosti střev. A to může i zabít. Stejně tak může člověka skutečně vážně ohrozit nedostatek živin, které ve vatě rozhodně nenajdete. 

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji