8 účinných diet, na které sázejí slavné: Jak hubne Jennifer Aniston či Lady Gaga?

  • 8 účinných diet, na které sázejí slavné: Jak hubne Jennifer Aniston či Lady Gaga?
    12. března  2016 
     06:00

    Herečky a zpěvačky řeší svou váhu nejméně tak často jako většina ostatních žen. A možná ještě více, protože postava je živí. Co všechno pro ni dělají a na jaké diety sázejí? Dali jsme pro vás dohromady ty, kterým věří nejčastěji. 

  • 1. Dieta pěti faktorů

    Video se připravuje ...
    Lady Gaga se svým snoubencem Taylorem Kinney • VIDEO: youtube.com

    Nový hollywoodský hit, kterému věří třeba zpěvačka Lady Gaga nebo herečka Megan Fox. Autorem dietního směru je Harley Pasternak a oněch "pět faktorů" z názvu je pět složek, které by každé jídlo mělo obsahovat: bílkoviny, složité cukry, vláknina, tuky a voda. Pozor, ani o složku více! Přičemž povoleno a doporučeno je pět menších porcí jídla denně. Jeden den v týdnu můžete jíst bez omezení. 

  • 2. The Fresh Diet, neboli krabičky

    Herečka Olivia Munn
    Autor: profimedia.cz

    Na tuhle dietu sází například zpěvačka Paula Abdul nebo herečka Olivia Munn. The Fresh Dieta není vlastně ničím jiným než krabičkovou dietou, v jejímž rámci dostává člověk hotová a dietní jídla až pod nos. Dietní jídelníček vychází z toho, kolik kdo chce shodit, je možné zvolit i bezlepkovou nebo vegetariánskou dietu. 

  • 3. Zónová dieta

    Prozradíme vám, co se skrývá v kosmetické taštičce Jennifer Aniston
    Autor: aveeno.com

    Zónová dieta je slavná sama o sobě a ještě více ji proslavila herečka Jennifer Aniston. Trik spočívá v tom, že 40 procent denního energetického příjmu musíte získat ze sacharidů, 30 procent z bílkovin a 30 procent z tuků. To mimo jiné pomáhá držet na uzdě chuť k jídlu. Jedí se tři hlavní jídla a dvě svačiny. 

  • 4. Pressed Juicery aneb tady se věří na očistné džusy

    Herečka Rooney Mara nebo zpěvačka Gwen Stefani propadly módě čerstvých zeleninových šťáv. Nelisují si je samy, ale kupují si výrobky značky The Pressed Juicery, která jim v šesti lahvích zaručuje něco přes pět tisíc kilojoulů denně. Je to vlastně svého druhu očistná dieta, rozhodně se při ní nesmějí alkohol, kafe ani cigarety. Někdo zeleninovými šťávami nahrazuje jen některá jídla. Šťávy plné vlákniny každopádně pomáhají zasytit. "Piju je mezi jídly, abych si byla jistá, že mám všechny živiny, které potřebuju. Zelenou šťávu si dávám denně, třeba z kapusty, špenátu, celeru, okurky a římského salátu," řekla další zpěvačka a herečka Nicole Richie. 

    Krásná představitelka filmové Lisbeth tady zvolila světlejší rtěnku.
    Autor: profimedia.cz

  • 5. Freshology

    Jennifer se v novém seriálu svlékla do půlky těla a ukázala své vnady.
    Autor: Profimedia.cz

    Mezi celebritami je populární i směr Freshology, de facto další krabičková dieta, které fandí třeba zpěvačka Jennifer Lopez nebo herečka Sofia Vergara. Dieta se proslavila coby pomocník celebrit, které šly tančit do amerického předobrazu soutěže StarDance. Sazba začíná na skoro padesáti dolarech denně. 

  • 6. Iyengar jóga

    1887636:gallery:true:true

    Podstatně štíhlejší postavou než v minulosti se pochlubila slavná britská kuchařka Nigella Lawson, která se přitom nikdy netajila vášní pro sladkosti a vůbec nezdravá jídla všeho druhu. Pomohla jí iyengar jóga, která klade důraz na klidný a pomalý průběh cvičení a současně přesné provádění pozic. Využívá řadu pomůcek, jako jsou kvádry, popruhy a další. Nigella díky této metodě zhubla o dvě konfekční velikosti. Samo o sobě ale cvičení pochopitelně nestačí. Omezila také pití vína na jediný den v týdnu! Kromě toho jí jen lehká jídla. 

  • 7. South Beach Diet

    Nicole Kidman je hvězdou všech hvězd, ale bez make-upu na to nevypadá.
    Autor: Foto profimedia.cz, archiv Blesku

    Herečka Nicole Kidman nebo její kolegyně Kim Cattrall nedají dopustit na South Beach Diet. Jejím autorem je floridský kardiolog Arthur Agatson, původně ji zamýšlel pro lidi s obezitou. Každopádně patří mezi diety, které nezatracují ani lékaři, protože je poměrně vyrovnaná. Má tři různě přísné fáze, délka je přesně daná jen u první z nich – ta trvá dva týdny. Co se jídelníčku týče, základem je omezení množství sacharidů a živočišných tuků. 

  • 8. Veganská strava

    Kratší sestřih Adele sluší.
    Autor: profimedia

    Příkladem úspěšného hubnutí je zpěvačka Adele, které se to daří dokonce po narození dcery, což bývá pro mnoho žen oříšek. Jak na to jde? Volí veganskou stravu, pravidelné běhání a lekce jógy.

/
Autor: red, bk

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji