5 hubnoucích koktejlů, které skutečně fungují a můžete si je připravit doma

  • 5 hubnoucích koktejlů, které skutečně fungují a můžete si je připravit doma
    8. ledna  2016 
     06:00

    Bohužel stále neexistuje nějaký účinný elixír, po jehož vypití byste během chvíle měli dole pět kilogramů. Na druhou stranu ale existují nápoje, které vám pomohou nastartovat metabolismus tak, aby celkové spalování šlo lépe. Přebytečného tuku se tak zbavíte mnohem dříve. Ale pozor, nespoléhejte na ně jako na jedinou spásu ve svém boji s hubnutím!

  • Citronová šťáva

    Citronová šťáva
    Autor: Shutterstock.com
    Věděli jste, že citronová šťáva patří k nejúčinnějším prostředkům na spalování tuků? A to hned z několika důvodů. Protože šťáva je alkalická, neboli zásaditá, pomáhá tělu zbavit se škodlivých látek, které mohou metabolismus zpomalovat. Ve výsledku má pití šťávy dobrý vliv i na trávení. Citrony obsahují také vlákninu zvanou pektin, která snižuje hladinu cholesterolu a působí preventivně proti rakovině tlustého střeva.

     

    Aby fungovala citronová šťáva ve váš prospěch, tak jí přidejte do tří deci vody tři lžičky. Přidejte lžičku medu a půl lžičky černého pepře a vše důkladně promíchejte. Tento mix pak pijte každé ráno před snídaní. Nespoléhejte se ale na to, že po týdnu uvidíte výsledky, citronovou šťávu musíte pít alespoň tři měsíce.

    Video se připravuje ...
    Dostaňte z citronů co nejvíce šťávy! • VIDEO: Adam Balažovič
  • Jablečný ocet

    Jablečný ocet
    Autor: Shutterstock.com
    Jablečný ocet je s hubnutím spojen naprosto neodmyslitelně. Je vyroben z kvašených jablek, takže je ocet plný antioxidantů a látek, které našemu tělu pomáhají bojovat proti celé řadě nemocí. Živiny z jablečného octa ale navíc dokážou odbourávat podkožní tuk, hlavně ten zrádný v oblasti břicha. 

    Do tří deci velké sklenice přilijte dvě lžičky octa a zamíchejte. Takto nápoj pijte každý den ráno, a to nalačno. Pro lepší efekt si můžete dát sklenici s octem i před jídlem, ale dbejte na to, aby váš denní příjem jablečného octa nepřekročil dvě polévkové lžíce. Při dlouhodobém užívání by se vám mohla snížit hladina draslíku.

  • Aloe vera

    .
    Autor: Shutterstock
    Aloe vera je samo o sobě téměř zázračné. Pomáhá nejen při kožních potížích, ale také při hubnutí. Jeho konzumace pomáhá zvýšit rychlost metabolismu, povzbudit tělo a spálit rychleji už uložené tuky. Navíc čistí střeva a trávicí systém tím, že z těla odstraní všechny škodlivé látky, které zpomalují trávicí a metabolické procesy.

     

    Oloupejte aloe vera (ideálně si ho vypěstujte) a malý kousek vhoďte do mixéru společně s jedním šálkem čerstvé šťávy z grepu a mixujte asi dvě minuty. Nápoj pijte každý den ráno po dobu třiceti dnů.

  • Zelený čaj

    Zelený čaj
    Autor: Shutterstock.com
    Dlouho se mluvilo o tom, že zelený čaj má jednu úžasnou schopnost, a to tu, že jeho konzumací se rychleji zbavíte přebytečných tuků. Tedy samozřejmě ve spojení s nějakým tím pohybem a zdravou stravou. Jenže jedna studie ukázala, že těch úžasných schopností je více. Pití zeleného čaje má údajně pomáhat i při zpomalování váhového nárůstu. Tento čaj má i spousty zdravotních benefitů.

     

    Chcete-li, aby vaše hubnutí šlo rychleji, pak byste měli vypít čtyři šálky denně. Zkuste do hrnku přidat i trochu kajenského pepře, citronové šťávy nebo mletého zázvoru.

  • Okurkový detox

    Voda s okukrou
    Autor: Shutterstock.com
    Věděli jste, že okurka obsahuje 95 procent vody, takže je vlastně ve výsledku výživnější než samotná voda? Obsahuje totiž i další významné látky důležité pro naše zdraví. A pokud budete tuto zeleninu konzumovat pravidelně, můžete si být jisti, že vaše tělo bude mít dostatečnou hydrataci a bude se stále zbavovat toxinů. A když bude vaše tělo osvobozeno od škodlivých látek, které zpomalují metabolismus, půjde hubnutí samo.

    Jenže jak vypít okurku, že? Nakrájejte ji na malé kousky, přidejte šťávu z poloviny citronu a zalijte třemi decilitry vody. Vše důkladně rozmixujte a přeceďte. Přidejte trochu soli, černého pepře, kmín a pořádně zamíchejte. Tento nápoj byste měli pít dvakrát denně. 

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji