5 způsobů, jak hubnout během spánku! Vytvořte si hnědý tuk, vezměte si ponožky

  • 5 způsobů, jak hubnout během spánku! Vytvořte si hnědý tuk, vezměte si ponožky
    1. listopadu  2015 
     06:00

    Hubnutí bez námahy? Ne tak docela, vždycky budete muset změnit jídelníček a hodně se hýbat. Ale své může vaše tělo odvést i tehdy, když neděláte vůbec nic. Například proto, že spíte. Musíte tomu jen napomoci několika drobnými opatřeními předtím, než se odeberete do postele. Přečtěte si pět triků z webu Shape.com, které fungují!

  • Bílkovinový koktejl před spaním

    Mléko a mléčné výrobky jsou opředeny mnoha mýty, třeba tím, že jsou pro zdraví nebezpečné. To je ale nesmysl, mléko k životu potřebujeme.
    Autor: Shutterstock.com

    Ano, jistě, obvyklé doporučení zní, že před spaním už byste nic jíst neměli, ale ono to možná tak úplně neplatí. Jen hodně záleží na tom, co byste si před usnutím dali. Vědci z Florida State University zjistili, že lidé, kteří si zhruba půl hodiny až hodinu před spaním dali bílkovinný koktejl obsahující zhruba 600 kilojoulů, měli rychlejší metabolismus a nižší krevní tlak. Jejich tělo také lépe hospodařilo s tukem. 

  • Když spát, tak skutečně potmě

    Jak nás negativně ovlivńují mobilní telefony?
    Autor: scom

    To, že ponocování při světle či používání různé elektroniky zahání kvalitní spánek, asi víte. Možná víte i to, že kdo hůře spí, zároveň hůře hubne. Ale teď se ukazuje, že za přibýváním na váze může být i tlumené světlo nočních lampiček či to, že vám do pokoje dopadá trochu světla zvenčí. Pokud žijete třeba v městě, kde není nikdy úplná tma, zvažte investici do skutečně zatemňujících závěsů. Rozhodují i detaily, třeba příliš jasně zářící číslice na vašem budíku. 

  • Plánujte

    Naučte se plánovat si i přípravu jídla do práce a jeho konzumaci.
    Autor: Shutterstock.com

    Kvalitní spánek je předpokladem úspěšného hubnutí, a abyste spali dobře, musíte se na to připravit. Třeba tak, aby se vám do noci před očima nepromítaly úkoly, které jste nezvládli splnit. Pomáhají maličkosti – třeba taková, že si večer sepíšete, co budete dělat druhý den, ať už se to týká práce nebo nějakého zařizování. Vyplatí se také si večer udělat oběd do práce nebo si připravit oblečení či třeba věci na cvičení. 

  • Studený vzduch, teplé ponožky

    ponožky v posteli
    Autor: Shutterstock.com

    Abyste hubli, musíte mít v těle určité množství takzvaného hnědého tuku. Ten se prokazatelně tvoří lidem, kteří dlouhodobě spí v místnostech, kde je maximálně 18 stupňů Celsia. To se však zvláště ženám zdá často málo, je jim zima a spí se jim špatně. Zkuste si tedy vzít ponožky, aby vás nerušily studené nohy. 

  • Vstávejte vždycky ve stejnou dobu

    Spí
    Autor: Shutterstock.com

    Ženy, které vstávaly vždycky ve stejnou dobu, vážily méně než ty, které tak činily pokaždé jindy. Jasně to ukázala práce vědců z Brigham Young University. Takové chování nemá přitom vliv pouze na váhu, protože dvouhodinový rozdíl mezi časy, v nichž během týdne vstáváte, zvyšuje mimo jiné riziko vzniku srdečních onemocnění a rakoviny. Nedostatek spánku navíc zvyšuje hlad, zvláště "na nezdravá jídla". Proto bychom měli spát alespoň sedm hodin denně. 

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji