Domácí sirup ze zázvoru a křenu: až centimetr v pase za jediný den?

  • Domácí sirup ze zázvoru a křenu: až centimetr v pase za jediný den?
    11. října  2015 
     06:00

    Věříte na zázraky? Buďte raději opatrní. Platí to i při hledání způsobu, jak zhubnout. Jedním z takových, které se momentálně šíří internetem, je domácí sirup na spalování břišního tuku – slibuje úbytek až jeden centimetr břišního tuku denně. Což bohužel není moc reálné. Přesto si ho na pomoc vzít můžete, minimálně jako pomocníka pro nastartování metabolismu. 

  • Co patří do sirupu na hubnutí?

    Křen
    Autor: Shutterstock

    125 gramů křenu

    4 citrony

    2 cm čerstvého zázvoru

    3 polévkové lžíce medu

    3 polévkové lžíce skořice (cejlonské, ne čínské)

    Pomocí mixéru rozmixujte křen a zázvor na jemnou hmotu, do ní vymačkejte šťávu z citronů. Míchejte další tři minuty. Nakonec přidejte skořici a med a míchejte, dokud nezískáte homogenní sirup. Ten přelijte do skleněné lahvičky.  

  • Jak se sirup užívá?

    ...
    Autor: Shutterstock

    Užívá se jedna čajová lžička denně, nejlépe před jídlem a cvičením, tedy ráno. Sirup byste měli vypotřebovat během tří týdnů a před případným dalším užíváním si dejte tři týdny pauzu. Abyste jeho účinek posílili, zařazujte cvičení pravidelně – ideálně pohyb ve vyšším tempu, neboli kardio cvičení

  • Co sirup dokáže?

    Zázvorová limonáda osvěží i pomůže se záněty.
    Autor: Shutterstock.com

    Sirup díky svému složení dokáže nakopnout zlenivělý metabolismus podobně jako některé průmyslově vyráběné spalovače tuků, které rovněž nejlépe fungují v kombinaci se cvičením. A vhodný je i dietní jídelníček. Kromě toho snižuje zadržování vody v těle – to ale přímo nesouvisí se spalováním tuků. Vyznavači detoxikace mohou v sirupu vidět pomocníka při očistě organismu. 

    Sirup má zároveň protizánětlivé účinky a prospívá imunitě, může tak například tlumit projevy nachlazení. 

  • Jak to vidí odborníci?

    ...
    Autor: Shutterstock

    Je nicméně pravda, že odborníci na výživu a hubnutí podobné zázračné recepty nevidí moc rádi, protože za jediný účinný recept považují kombinaci cvičení a odlehčeného stravování. Na druhou stranu – tento sirup nejspíše nikomu neublíží, navíc ho neprovází žádná extrémní dieta. 

    Iva Málková ze společnosti STOB míní, že sirup skutečně může mít příznivý vliv na rychlost metabolismu. Ale rozhodně nemůže způsobit, že by člověku ubyl centimetr břišního tuku denně. To v podstatě nedokáže nic na světě. Může však mít kladný vliv na psychiku – člověk i díky tomu, že ho pravidelně užívá, myslí pak více na to, co sní a jak se hýbe, což se na postavě i váze určitě projeví. 

/
Autor: wall

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji