Skákejte na trampolíně! Je to lepší než běhání, zbavíte se kil i celulitidy

  • Skákejte na trampolíně! Je to lepší než běhání, zbavíte se kil i celulitidy
    26. května  2023 
     06:00

    Kdo by to byl tušil, že skákání na trampolíně je nejen zábavné, ale je i skvělou aktivitou pro efektivní spalování tuků v těle. Navíc posílí svaly v celém těle, působí preventivně proti onemocněním srdce a cév a posiluje klouby. Než se ale na trampolíny vydáte, pořiďte si skutečně kvalitní podprsenku. Skákat můžete buď ve fitness centru, nebo si pořiďte malou trampolínu domů, není to zásadní investice. 

  • Cvičení efektivnější než běhání

    Cvičení na trampolíně začíná být stále populárnější. Dokonale vám totiž vytvaruje postavu.
    Autor: profimedia.cz
    Jestliže chcete zhubnout, ale nic vám neříkají sporty jako běhání nebo jogging, pak byste měli vyzkoušet skákání na trampolíně. Podle Jamesa Whitea, ředitele výzkumu a rehabilitace v oddělení tělesné výchovy na univerzitě v San Diegu, je tento druh pohybu mnohem efektivnější na spalování tuku a kalorií než třeba běhání, jogging nebo jízda na kole. Za pouhých třicet minut skákání spálíte 550 kJ. Hlavně při tom nezatěžujete tolik klouby, jako se to děje právě třeba při běhání, a sníží se i riziko různých zranění, jako jsou třeba výron kotníku nebo utržené vazy.
  • Detoxikace lymfatického systému

    Řekněte pomerančové kůži jednou provždy sbohem!
    Autor: Shutterstock
    Lymfatický systém, který v našem těle máme, se stará o to, aby se z těla vyplavily skrze lymfatické uzliny všechny škodliviny. Pokud ale nefunguje, veškeré nebezpečné látky zůstávají v těle a mohou narušit naši imunitu. Špatné proudění lymfy má na svědomí i kila navíc. Pokud systém nepracuje tak, jak má, začnou tukové buňky zvětšovat svůj objem, budou se tedy vytvářet nové tukové polštářky, objeví se celulitida a otoky. A právě pro rozhýbání lymfatického systému je důležitý pohyb, ideálně právě skákání. Pravidelné skákání vás ale může celulitidy i úplně zbavit – nebo alespoň zmírní její příznaky.
  • Zlepšení kvality kostí a kloubů

    Skákání na trampolíně je zdravé pro klouby a kosti.
    Autor: Shutterstock.com
    I když se to může zdát překvapující, skákání na trampolíně je velmi šetrné ke kloubům a kostem. Nedopadáte totiž celou vahou na pevnou podložku, ale do měkkého, takže je pohyb naprosto bezbolestný. Skákání navíc pomáhá udržovat kostní hmotu pevnou a podporuje opětovnou mineralizaci kostí. Je to tedy výborná prevence proti osteoporóze. 
  • Skákání pro lepší držení těla a balanc

    Pokud nemáte dokonalou postavu, nenechte se fotit jen v plavkách.
    Autor: profimedia.cz
    "Odrážení umožňuje využití svalů v plném rozsahu a síle. To pomáhá lidem naučit se správně rozložit svou váhu, aby nebyla zatěžována pouze určitá část těla. Tím se také zlepšuje celková rovnováha," vysvětluje James White, ředitel výzkumu a rehabilitace v oddělení tělesné výchovy na univerzitě v San Diegu. Při odrazech nahoru a dolů se vám také aktivují břišní svaly, což vás donutí stát vzpřímeně. A víte co? Člověk, který stojí rovně a nehrbí se, vypadá vždycky štíhleji.
  • Prospěšné pro srdce a cévy

    ...
    Autor: Shutterstock
    Skákání pomáhá nejen správné funkci lymfatického systému, ale i našeho krevního oběhu. Pokud se tomuto sportu budete věnovat déle, předejdete nízkému krevnímu tlaku, zmizí vám otoky a krev vám začne pořádně proudit v žilách, takže zmizí veškeré poruchy srážlivosti krve. Tím pádem snížíte riziko vzniku křečových žil. 

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji