- 24. července 2015 06:00
Jíte dietně, ale kila pořád nějak nejdou dolů. Jednou z chyb, kterých se nevědomky dopouštíte, může být i to, že jíte nepřiměřeně velké porce. Pokud se naučíte, jak porce snížit tak, abyste přitom netrpěli hlady, upravíte si příjem kilojoulů a hubnutí půjde mnohem rychleji než dosud.
Nepřeskakujte jídla
Jestli se vám stále nedaří zhubnout, zkuste obelstít sama sebe různými triky. Stačí si třeba pořídit malé talíře.Autor: Profimedia.czVideo se připravuje ...Na váhu!
Autor: Shutterstock.comZnejte správnou velikost
...Autor: Shutterstock.com100 gramů masa = balíček karet
1 hrnek ovesných vloček = pěst dospělého muže
1/2 hrnku vařené rýže = tenisový míček
1 plátek chleba = kazeta do rádia
1 hrnek zeleného salátu = jeden a půl tenisového míčku
1 pečená brambora = pěst dospělého muže
1/4 hrnku rozinek = středně velké vejce
Půlte
V restauraci se o jídlo podělte.Autor: Shutterstock.comZvolte si správné nádobí
Pokud bude barevný rozdíl mezi talířem a jídlem co nejmenší, sníte toho méně.Autor: Shutterstock.comČtěte pozorně
Při nákupu si vždy pozorně zkontrolujte, zda jsou údaje uváděné na jednu porci, nebo celé balení.Autor: Shutterstock.comDejte si skleničku před jídlem
Dejte si před jídlem sklenici vody. Pocit hladu totiž někdy vzniká při dehydrataci.Autor: Shutterstock.comDopřejte si dostatek zeleniny
K jídlu si nezapomeňte přidat zeleninu. Snížíte tím energetickou hodnotu celého jídla.Autor: Shutterstock.com
/
Klíčová slova: