Jak se zbavit tuku na zádech? Seďte rovně a skákejte přes švihadlo!

  • Jak se zbavit tuku na zádech? Seďte rovně a skákejte přes švihadlo!
    7. dubna  2015 
     06:00

    Snad ještě více než větší břicho trápí mnohé ženy tuk na zádech. Tomu se nevyhnou ani ty hubenější z nás. Místo kousek pod lopatkami, kde se tuk hromadí, se pak snažíme zamaskovat tím, že nosíme volné oblečení, abychom na tento nedostatek ještě více neupozornily. Nebylo by ale lepší – než ho stále schovávat – se ho zbavit? 

  • Zajděte si na jógu

    Autor: shutterstock.com
    Jestli jste ještě józe nepropadly, pak je nejvyšší čas! Kromě toho, že je to skvělé kardio cvičení, budete spalovat i ty tuky, o kterých skoro nevíte, že v sobě máte. Mimo jiné právě i ty na zádech. Jóga je také skvělá na posilování, a jestli začnete chodit na pravidelné lekce, po pár týdnech budete mít záda bez nevzhledných polštářků. Je tu ještě ale jeden důvod, proč chodit na jógu. Nabije vás to pozitivně a zbaví stresu, takže se vám tuky budou poté ukládat o to méně.
  • Nechte cvičit záda

    Zádové svalstvo můžete posilovat i pouze tím, že budete mít správné držení těla.
    Autor: Shutterstock.com
    Kromě jógy, která samozřejmě protáhne vaše celé tělo, se můžete zaměřit na posilování pouze zádových svalů. Bez toho to totiž nepůjde. Jestliže máte pocit, že se vám tuky na zádech hromadí čím dál tím více, zaměřte se speciálně na posilování těchto partií. Pokud nechodíte do posilovny na stroje, nezoufejte. Cvičit můžete i v klidu a pohodlí domova. Navíc tělo můžete tvarovat i během běžných denních činností a práce. Zatáhněte břicho, vypněte hruď, ramena stáhněte trochu dozadu a narovnejte se. Protože i správným držením těla budete posilovat zádové svalstvo, a tukové polštářky tak brzy zmizí.
  • Povyskočte si

    Skákáním přes švihadlo budete posilovat svaly v zádech.
    Autor: Shutterstock.com
    Co naplat, tuky pryč nepůjdou, pokud se nebudete hýbat. A jinak tomu není ani u těch schovaných na zádech. Samozřejmě že ideálními kardio aktivitami, které pro sebe můžete udělat, jsou chůze a běh. Ale abyste brzy neustrnuly ve stereotypu, vyzkoušejte i něco zábavnějšího než poklus v parku. Nejlepším cvičením na spalování tuků v oblasti zad je skákání přes švihadlo. Zavzpomínejte na školní léta, kdy vás do toho nutili tělocvikáři, pořiďte si nějaké hezké, se kterým vás to bude bavit, a šup do toho. Pro co největší efekt kombinujte kardio s posilováním.
  • Jezte chytře

    Vitaminy jsou zdravé, ale do určité míry.
    Autor: Shutterstock.com
    Je jasné, že pokud budete jíst čokoládu a ládovat se salámy, tak budete mít co do činění nejen s tuky na zádech, ale i v jiných částech těla. Dejte si ale pozor na skryté sacharidy hlavně ve výrobcích z bílé mouky, které mají vysoký glykemický index. Takže vás zasytí pouze na chvíli, ale po krátké době budete opět "hladovět". Naopak pokud se chcete rychle zbavit tuků na zádech, kromě cvičení se soustřeďte na potraviny, které spalování napomáhají. To jsou třeba zelený čaj, čekanka, ořechy, ryby, vejce nebo ananas.
  • Změňte šatník

    Tukové polštářky na zádech se můžou objevit i vinou špatné podprsenky.
    Autor: Shutterstock.com
    Je možné, že to, co považujete za tuky na zádech, vlastně ani tuky nejsou. Respektive jich není tak moc, jak si myslíte. Problém tkví ve špatné volbě oblečení. Pokud na sobě máte příliš upnuté oblečení, které neodpovídá přímo vaší velikosti, může se vám do těla zaříznout, a vytvořit tak na zádech polštářky. A to neplatí, co se týče pouze klasického oblečení, ale hlavně ohledně volby špatné podprsenky. Zajděte si do nějakého specializovaného obchodu, kde vám prodavačky rády poradí a vyberou pro vás to nejlepší prádlo, které podtrhne vaše křivky a zbaví vás nevzhledných bochánků.

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji