Jak hubnou slavné ženy? Ewa Farna vynechala bagety, jiné věří józe

  • Jak hubnou slavné ženy? Ewa Farna vynechala bagety, jiné věří józe
    6. března  2015 
     06:00

    Cvičení, diety bez cukrů, krabičková dieta. Celebrity zkoušejí ty samé cesty, jak zhubnout, jako jakákoliv jiná žena. Střídavé jsou také jejich úspěchy – zatímco například zpěvačka Monika Absolonová už před několika lety zhubla díky tomu, že začala chodit na spinning, její kolegyně Ilona Csáková s omezováním v jídle zase tak úspěšná není. A herečka Veronika Žilková rovnou přiznává, že prostě skoro nic nejí.

  • Ewa Farna: sbohem jídlu z fast foodu

    Ewa Farna dráždila hlubokým výstřihem.
    Autor: Martin Hykl
    Mladá zpěvačka začala přibírat ještě před dvacítkou. Přiznává, že za to kromě změn postavy souvisejících s dospíváním mohly také příšerné stravovací návyky, protože jejím běžným jídlem byly bagety z benzinky. Místo toho si dopřává salát, ovoce a netučná jídla. Ewa na druhou stranu opakovaně řekla, že se odmítá přehnaně podřizovat módním diktátům na téma "všichni musí být jako lunt".

  • Ilona Csáková: už nikdy žádný půst



    Csáková má dole neuvěřitelných dvacet kilogramů, které zhubla za rok od porodu.
    Autor: Roman Souček
    Zpěvačka Ilona Csáková s váhou bojovala vždycky, a když kolem čtyřicítky porodila dvě děti, byly váhové výkyvy ještě větší, protože v každém těhotenství přibrala přes dvacet kilo. Sama v rozhovorech přiznala, že nejvíce přibírala vždycky v době, kdy se měla dobře, protože je gurmán a ráda vaří i jí. I proto samozřejmě zkoušela hubnout opakovaně, přičemž nejhorší podle ní jsou přísné diety, nebo dokonce půsty. Neosvědčily se jí ani proteinové koktejly nebo zeleninové diety. Sice po tomhle všem skutečně shodila už během dvou týdnů, ale mimo jiné proto, že diety jí tělo odvodnily. Navíc jakmile přestala, kila se okamžitě začala vracet. Po druhém porodu na to proto šla jinak: začala cvičit, přičemž nejvíce se jí osvědčilo cvičení zvané pilates. Zároveň na jídelníčku přidala bílkoviny a omezila sacharidy.

  • Dagmar Patrasová: ani kousek sladkého


    Dagmar Patrasová
    Autor: Jan Tůma
    Herečce Dagmar Patrasové kila přibývala nenápadně spolu s přibývajícími lety. Nedávno se rozhodla s nimi radikálně zatočit – v médiích od té doby vychvaluje dietu zvanou ketonová, založenou na bílkovinách. Jeden čas v souladu s jejími doporučeními nesměla jíst vůbec nic sladkého, dokonce ani mrkev.

  • Veronika Žilková: prostě skoro nic nejím


    Veronika Žilková
    Autor: Herminapress
    Drobná herečka začala hubnout už před mnoha a mnoha lety po prvním porodu ve svých 25 letech, protože se hned vrhla do práce a zároveň neměla peněz nazbyt. Tvrdí, že od té doby si vědomě zmenšuje žaludek tím, že skoro nic nejí, a stačí jí to. Převedeno na jídlo, její denní dávka tvoří například půl rohlíku, dvě rajčata, pár zbytků z talíře dětí, polévka, zdůrazňuje také nedostatek spánku. Veronika Žilková běžně neobědvá ani nevečeří.

  • Halina Pawlowská: dietní kúra v lázních

    Halina se rodičům Vasilovi (†89) a Zdeňce narodila dost pozdě, mamince bylo skoro 40 let, když přišla na svět.
    Autor: Foto archiv Blesku a ČT
    Věčná dietářka během svého života vyzkoušela ledacos. Před časem nicméně tvrdila, že poprvé narazila na něco, co skutečně funguje – lázeňský hubnoucí program ve východních Čechách. Vyhovuje jí dietní jídelníček sestavený dietní sestrou, díky němuž přesně ví, kolik kilojoulů denně potřebuje. Přičemž se na něm neobjevuje nic, co by jí nechutnalo – což v případě spisovatelky znamená celer nebo vepřové maso. Jídlo je podle ní výborné, nic jí tam nechybí a vždycky tam zhubne.

  • Nela Boudová: vegetariánka bez večeře

    Loni v prosinci na charitativní akci, která torničku z kategorie turistických suvenýrů do jisté míry vysvětluje, ale i tak tento doplněk působí dost mimo. Výrazně vzorované šaty lidové, v Česku oblíbené španělské zn. Desigual mají k elegantnímu šatníku daleko a směska náramků všeho druhu o vytříbeném stylu čtyřicátnice rovněž nesvědčí.
    Autor: Profimedia
    K tomu, že po čtyřicítce nemá štíhlou postavu zadarmo, se už dávno přiznala herečka Nela Boudová. Potvrdila, že se kvůli svému povolání a tomu, aby vždycky vypadala dobře, musela vzdát večeří. Je navíc vegetariánka, což ale neznamená, že by snad neměla ráda pestrou stravu, naopak.

  • Daniela Šinkorová: vyrovnaná strava a jóga

    Daniela ráda ukazuje své štíhlé nohy.
    Autor: Pavel Machan, Marek Pátek
    Herečka, zpěvačka a moderátorka se rozhodla shodit, když zjistila, že její váha začíná sedmičkou, ačkoli nepatří k nejvyšším ženám v showbyznysu. Tvrdí, že sedmnáct kilo shodila sama, bez odborného vedení, především díky tomu, že se rozhodla být štíhlejší. "Vynechala jsem přílohy, mnohem méně jsem solila, dbala na pitný režim, úplně jsem na čtyři měsíce vynechala alkohol. Jedla jsem obecně zdravé věci, které každá žena zná. Ráno bebe nebo vločky, místo kafe raději čaj. Místo limonád čistou vodu," popsala v rozhovoru pro web Blesku pro ženy. Jedla pětkrát denně malinké porce, vybírala si potraviny, které jsou zdravé a mají hodně energie. Po ránu cvičila jógu.

  • Simona Krainová: kryolipolýza aneb zmrazení tukových buněk

    2234452:gallery:true:trueÚspěšná česká modelka přiznala, že po porodu druhého syna vsadila na kryolipolýzu neboli zmražení tukových buněk, které jako novinku posledních let nabízejí kliniky plastické chirurgie a estetické dermatologie. Doplnila to cvičením na vibrační plošině.

  • Jitka Čvančarová: bikram jóga

    Jitka Čvančarová
    Autor: pro Blesk – herminapress.cz
    Oblíbená herečka Jitka Čvančarová se ani po několika letech nedostala na svou původní váhu, ale opakovaně říkala, že jí to nijak zásadně nevadí. Jednou z metod, které zkouší, je bikram jóga, která se na rozdíl od té běžné cvičí v horku kolem čtyřiceti stupňů. Zároveň však přiznala, že kvůli rodinnému i pracovnímu vytížení nemá čas na to, aby na ni chodila pravidelně.  

  • Lucie Benešová: jí půlku toho, co ve dvaceti

    Lucie Benešová hraje věčně nespokojenou Hedviku Taušovou, které lezou všichni muži krkem. Včetně toho jejího.
    Autor: archiv FTV Prima
    Čtyřnásobná matka by se asi neoznačila za věčnou dietářku, ale rozhodně se v jídle hodně hlídá. Když to někdy nedodrží, následujících pár dní jí jen saláty a ryby. A každopádně si v rozhovorech posteskla nad tím, že svět není spravedlivý, protože jí zhruba půlku toho, co v době, kdy byla hodně mladá, a rozhodně váží o dost více, než když jí bylo dvacet.  

  • Markéta Mayerová: H.E.A.T. cvičení a in-line brusle

    Pozvánku dostala i moderátorka Markéta Mayerová.
    Autor: Pavel Machan
    Moderátorka Markéta Mayerová nikdy nepatřila k vyloženě štíhlým ženám, ale po rozvodu před několika lety přibrala tolik, že se rozhodla s tím něco pořádného udělat. A začala se mnohem více hýbat – takové běhání ji sice neoslovilo, ale baví ji cvičení H.E.A.T., zároveň jezdí na bruslích. Pořádný pohyb si naordinovala třikrát týdně a přidala k němu i změny v jídelníčku, které zahájila očistnou kúrou.

  • Andrea Kalivodová: trocha cvičení a spousta zeleniny a mléčných výrobků

    Andrea Kalivodová: Sympatická mezzosopranistka, sólistka Státní opery Praha, která se koncem loňského října stala matkou, si na poli velkých večerních rób vede mnohem lépe než v civilním šatníku, což je jistě dané i její profesí. Dobrý standard zkrátka lze u této dámy na plese očekávat, ale zelenkavě laděná kreace kombinující měkce zvonovou sukni z hedvábného saténu s šedavým efektně vyšívaným tylovým svrškem je nad ctěným módním průměrem.
    Autor: Herminapress.cz
    Operní pěvkyně Andrea Kalivodová loni na podzim porodila syna a tvrdila, že váhu nějaký čas řešit nebude, ačkoli s ní vždycky zápasila. Ale nakonec to nedodržela, protože se už v dubnu vrací na jeviště – a proto se rozhodla hubnout tak, jak doporučují odborníci. Zdravě jí a hýbe se. Vsadila především na hodně zeleniny, ovoce a mléčné výrobky.
  • Monika Absolonová: spinning

    Monika Absolonová se představí jako Eva Perónová.
    Autor: herminapress.cz
    Tuhle zpěvačku si možná většina lidí pamatuje jako štíhlou, ale nebývalo tomu tak. Když se kdysi ucházela o roli v muzikálu Kleopatra, řekl jí zpěvák Michal David, že je na roli příliš oplácaná, a ještě ostatním ukazoval její údajně velký zadek. Cítila se strašně, nicméně přiměla se k tomu, aby chodila na spinning, ačkoli ji to vůbec nebavilo. Přestala také jíst jídla z fast foodů, ačkoli ta naopak milovala, pomohl jí také stres z divadelních zkoušek. Ke své původní váze už se nikdy nevrátila. Přiznává nicméně, že jednou zhubla tolik, že už to také nebylo hezké, a to už nechce opakovat.

  • Bára Basiková: krabičková dieta na míru

    Bára Basiková: Tentokrát velký večer vybojovala.
    Autor: Herminapress.cz
    Nevysoká zpěvačka už hubla několikrát – opakovaně přitom přiznávala, že nějaké trápení v tělocvičně rozhodně není nic pro ni. Naopak se jí osvědčila krabičková dieta, v jejímž rámci jí firma každý den až domů přiveze pět vyvážených jídel, která stačí sníst. Kromě toho chodila na bailine – hubnutí pomocí elektrošoků.

  • Vendula Svobodová: nejlepší dieta byl rozvod

    Vendula Svobodová měla kvůli kolenu nesnesitelné bolesti.
    Autor: archiv Blesku
    Ředitelka fondu Kapka naděje s váhou občas zápasí, někdy má takřka dokonalou postavu, jindy je trochu při těle. Poměrně výrazně shodila před několika lety, když skončil její vztah s Patrikem Aušem. Tehdy se nechala slyšet, že rozhodně nedržela žádné diety, protože "nejlepší dieta byl Auš" – narážela tak zřejmě na celé náročné životní období, kdy kvůli stresu mnoho lidí hubne, aniž by pro to něco dělali. 

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji