Štíhlejší bez diet a cvičení. Netopte, nesedejte si a dejte se na pití!

Štíhlejší bez diet a cvičení. Netopte, nesedejte si a dejte se na pití!
16. ledna  2015 
 06:00

Ze všech stran slyšíte, že pokud chcete zhubnout, pak jedině pomocí upravené stravy a dostatečného cvičení. Jak je tedy možné hubnout bez správného jídelníčku a z pohodlí vašeho domova? Pomocí těchto pěti jednoduchých triků, které vám pomůžou obelstít všechny dietní plány. Případně, pokud už jste v dietním režimu zaběhlí, kila půjdou dolů rychleji. 

Zchlaďte se! 

 

Nemyslíme tím pouze dojít k topení a stáhnout jej na minimum. Pokud ale zchladíte svůj organismus, zaktivujete tak tuky, které se budou spalovat o něco rychleji. Zní to paradoxně, že v chladu se bude něco spalovat, že? Děti mají od dospělých odlišný tuk, který je schopen při výrobě tepla spalovat kalorie. Děti mají tzv. hnědý tuk, zatímco my, dospělí, máme bílý tuk.

 

Ve studii, která vyšla v americkém časopise The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, bylo uvedeno, že snížením teploty se v našem těle zvládnou některé tuky přeměnit na ty hnědé, čímž se zrychlí spalování. Nemusíte ale kvůli tomu žít v mrazáku. Podle vědců stačí snížit teplotu maximálně o čtyři stupně, než na kolik jsme zvyklí. 

Nechte se opíchat

 

O akupunktuře jste už určitě slyšeli, ale věděli jste, že vám pár těchto malých jehliček může pomoci zhubnout? Stačí totiž v uchu napíchnout ty správné body, které ovládají naši chuť k jídlu, a ta se okamžitě zmenší. Akupunktura tak může pomoci lidem, kteří se rozhodnou hubnout, ale nemají pro začátek natolik silnou vůli, aby si něco vědomě odepřeli. Navíc pozitivní účinky této metody jsou skutečně potvrzeny. Jestliže se ale rozhodnete nechat se opíchat, vybírejte skutečně kvalitní studio, kde tuto proceduru podstoupíte. Stačí se totiž jehličkou trefit trochu jinak a můžete si narušit úplně jiné body, než které jste původně chtěli.

 

Zapisujte si a foťte 


Zaveďte si deníček, do kterého si budete zapisovat všechny zkonzumované potraviny. Nebo ještě lépe, založte si fotogalerii. Foťte si, třeba na telefon, všechno, co během dne sníte. Ale buďte poctiví a skutečně si pořiďte obrázek všeho, co sníte. A na konci týdne si to prohlédněte. Skutečně se chcete dívat na tabulku čokolády, kterou jste spořádali ke svému večernímu seriálu? Účinné je také domluvit se třeba s kamarádkou, že si budete navzájem ukazovat, co jste snědly. Když nad vámi bude někdo držet ruku, určitě si nějaké kalorické dobroty spíše odepřete. K důkladnému sledování toho, co jste snědli, můžete využít i různých aplikací v chytrých telefonech.

Když můžete, stůjte

 

Je celkem logické, že jestli většinu času trávíte vsedě, tuky se pak ukládají jedna radost a k žádnému spalování nedochází! Je jasné, že u vyřizování e-mailů nemůžeme stát, ale najdou se takové kancelářské činnosti, u kterých klidně můžete stát. Třeba telefonování. Kdykoliv to jen jde, vstaňte a dělejte svou práci vestoje. Oproti sezení tak spálíte o 500 kilojoulů více. Pokud nemáte příliš možností v práci stát, tak si pak alespoň odepřete sedadlo v hromadné dopravě cestou domů a stůjte, kde se jen dá! Navíc při vyrovnávání rovnováhy v autobuse budete ještě posilovat svaly.

 

Dejte se na pití

Jíte během dne proto, že nevíte "co byste" nebo že potřebujete zahnat nervozitu? A věřili byste, že stejně funguje i obyčejná voda? Nebo třeba voda s citronem nebo zelený čaj? Káva už se tak moc doporučit nedá, zvláště pokud ji pijete s mlékem, nebo dokonce s cukrem. Ale naučte se místo ujídání prostě během dne upíjet. 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji