Už za týden běží Blesk pro ženy půlmaraton. Jak šla příprava?

Video se připravuje ...

Blesk pro ženy běží ½ maraton, pojďte trénovat s námi!

31. března  2018 
 06:00

Čas na přípravu uběhl jako voda a my se už za týden hodláme postavit výzvě uběhnout pražský Sportisimo půlmaraton. Příprava rozhodně nebyla žádný med, stálo nás to dost sil, ale věříme, že se to vyplatilo, protože: těžko na cvičišti, lehko na bojišti.

Byla to dřina, co vám budeme povídat. Podmínky na trénink nebyly vždycky ideální. Buď zlobilo počasí, nebo nás skolila nemoc. Přestože to nebylo jednoduché, každý kilometr nás bolel, nevzdaly jsme to a bojovaly jsme dál!

Musím říct, že pro mě byly dost náročné delší běhy. Nejenže jsem měla pocit, že mi umírají nohy, ale náročné to bylo taky psychicky. Chyběl mi parťák a v hlavě mi neustále proudila myšlenka: Co když to nedokážu? Snažila jsem se ji ale pokaždé rychle zahnat a soustředit se na to, že není jiná možnost než doběhnout do cíle. Už jenom kvůli vám, kteří nám fandíte, ale hlavně kvůli sobě. 

Já a Gábi jsme bohužel nemohly trénovat spolu, protože odjela na třítýdenní dovolenou do Thajska, tam se na běh ale nevykašlala, a pokud to podmínky jen trochu dovolily, vyběhla na pláž. Musím ale říct, že jsem ji obdivovala, protože běhat ve třiceti stupních není nic příjemného. 

Jsem moc ráda, že se závodu zúčastníme společně, protože ve dvou se to přece lépe táhne. Zároveň doufáme, že jsme vás namotivovaly k tomu, abyste se závodu také zúčastnili nebo zkrátka jen občas nazuli tenisky a vyběhli do parku. Nezapomeňte, že začít můžete kdykoliv. Tak za týden na startu. 

Autor: Aneta Pařízková

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji