Pěkná postava do léta: Domácí cviky, kterými zpevníte paže i prsa!

  • Pěkná postava do léta: Domácí cviky, kterými zpevníte paže i prsa!
    1. dubna  2016 
     06:00

    Jaro začíná ukazovat svou sílu, a tak je na čase provětrat šatníky. Vytáhnout všechny jarní šatičky, topy a halenky a ukázat své přednosti, které jsme v zimě povětšinou skrývaly. Možná to ale bude chtít trochu poupravit fazónu. Vyzkoušejte ty nejlepší cviky na posílení paží, prsou a zad!

  • Ruce

    Video se připravuje ...
    Nebojte se ukázat ruce! Posilovat můžete i v autě nebo s dětmi na hřišti • VIDEO: Adam Balažovič
    Muži to v tomto směru mají o něco jednodušší než my. Aby měli pevné ruce, nemusí se tolik dřít, jde jim to tak nějak samo od přírody. Ale abychom my mohly ukázat své paže, musíme si občas dát trochu do těla. Výhodou je, že posilovat paže můžeme vlastně téměř kdykoliv. Třeba při jízdě autem, když se zasekneme v koloně. Třeba tímto cvikem: Dejte ruce na pozici devět a tři hodiny. Ruce zatlačte do volantu, ale snažte se přitom vyvinout trochu protisíly. Takto vydržte deset až dvacet vteřin, pak povolte. Až půjdete s dětmi na hřiště, můžete si dát opičí dráhu s nimi. Pověste se na "šprušle" a zkuste tak chvíli viset. Posílíte tím ramenní svaly. Až se vydáte na procházku, vezměte si k ruce trekingové hole, tak při chůzi zapojíte i horní polovinu těla. 
  • Prsa

    Video se připravuje ...
    Ukažte výstřih! Na sexy prsa vezměte činky a zkuste kliky! • VIDEO: Adam Balažovič
    Kdo má velká prsa, nezřídka by bral o trochu menší, kdo nebyl velikostí příliš obdařen, bral by zase větší. Na čem se ale snad všechny ženy shodnou, je to, že chceme, aby byla naše ňadra pevná. Samozřejmě s věkem to jde hůř a hůř, ale neznamená to, že tomu musíme propadat. Naštěstí existuje dost cest, jak prsní svaly posilovat. Kromě klasických cviků na zpevnění můžete do zkrášlení zapojit i malé vychytávky, které nejsou náročné, ale dohromady s cvičením vám vykouzlí dekolt dvacítek. V prvé řadě je to dobře padnoucí podprsenka, která může během pár vteřin změnit vaši velikost. Prsům také dopřejte pořádné prokrvení, tím rozproudíte lymfu, která tělo zbaví škodlivých látek, což povede ke zpevnění pokožky. Stačí, abyste si každý den ve sprše prsa masírovala a pouštěla na ně střídavě studenou a teplou vodu. 
  • Záda

    Video se připravuje ...
    Zpevněte si záda a stůjte rovně! Budete vypadat štíhlejší • VIDEO: Trener-do-domu.cz
    Ach ano, jen co se na ulici vyrojí krásné jarní šaty, spolu s nimi se opět objeví i faldíky na zádech, kterým některé ženy říkají "křidélka". Často za to může jen špatná podprsenka. Stačí, aby byla o velikost menší, a rázem vás přetne vejpůl, a tuk se tak rozlije kolem podprsenky. Ovšem jen správné spodní prádlo to nespraví. Abyste měla pevná záda a při pohybu vám hezky tančila, musíte zádové svaly posilovat. Kromě klasických cviků si také jděte občas zaplavat, zapojíte totiž i ty části těla, které bývají jinak opomíjeny. Další sporty vhodné pro posilování této partie jsou třeba jóga nebo pilates. 
  • Nebojte se pomůcek

    Na cvičení si pořiďte kvalitní podprsenku, abyste si neublížila.
    Autor: Shutterstock.com
    Na horní polovinu si můžete vzít pomocníky, kteří vám celou práci usnadní. Tedy ne že by snad tato zařízení posilovala za vás, ale výsledky budou vidět rychleji. Vezměte si k ruce nějakou zátěž, ať už třeba činky, kettlebell nebo medicinbal. Dejte si ale pozor, abyste nesáhly po první zátěži, kterou uvidíte. V tomto případě platí, že méně je více. Abyste si siluetu pouze lehce dotvořily, je lepší cvičit jen s vlastní vahou nebo se skutečně lehkým závažím. Tím si paže zpevníte, ale nebudete nabírat tolik svalové hmoty. Pokud ale po muskulatuře toužíte, vezměte si na pomoc větší závaží. Cviků pak dělejte ale méně, než když k posílení používáte vlastní tělo.
  • Přidejte bílkoviny

    Cottaga je plný bílkovin, které jsou pro vás během hubnutí nezbytné.
    Autor: Shutterstock.com
    Pohyb a posilování jsou ale pouze částí celého procesu. Do zpevňovacího procesu musíte zapojit i stravování. Důležité je, abyste měly dostatečný přísun bílkovin. Ty jsou totiž základním stavebním kamenem při budování svalů. Optimální denní příjem je 0,8 až 1 gram bílkovin na 1 kilogram tělesné váhy. Navíc platí, že čím větší objem svalů budete mít, tím rychlejší bude váš bazální metabolismus. Ten má za úkol spalovat tuky i ve chvíli, kdy jste v klidu a nic neděláte. 

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji