Zázrak za pár korun, díky němuž zhubnete rychleji: Zkuste kettlebell

  • Zázrak za pár korun, díky němuž zhubnete rychleji: Zkuste kettlebell
    22. ledna  2016 
     06:00

    Pořídit si domů tělocvičnu, abyste mohli v klidu cvičit, by vás pravděpodobně zruinovalo. Stepper na pevné pozadí a stehna, činky na ruce, posilovač břišních svalů a rotoped na sochaná lýtka. Navíc v případě, kdy žijete v panelovém domě, by vás sousedé pravděpodobně neměli příliš v lásce. Existuje ale cvičební pomůcka, která stojí pár stovek, nezabere vám téměř žádné místo a s níž můžete posílit snad všechny partie těla. 

  • Ideální pro funkční trénink

    S kettlebellem zapojíte hned několik svalů zároveň.
    Autor: Shutterstock.com
    Osobní trenéři rádi cvičí s kettlebellem z toho důvodu, že jde v podstatě o přirozený pohyb. Svaly při tomto cvičení totiž fungují podobně jako při jakékoliv jiné denní aktivitě, na kterou je vaše tělo zvyklé. Ať už je to nošení dítěte v náručí, zvedání tašky s nákupem nebo manipulace s hrnci při vaření. Samozřejmě s tím, že výsledek je u cvičení znatelnější. 
  • Je to krásně ženské

    Lepší než činky je kettlebell.
    Autor: Shutterstock
    Posilování s činkami není příliš sexy, a navíc některé ženy mohou mít pocit, že se z nich stanou Miss Rambo. Přitom tomu tak vůbec samozřejmě nemusí být. Ale kettlebell svým vzhledem připomíná kabelku, byť trochu těžší, což je pro ženy mnohem přirozenější. Také se s ním lépe pracuje, dobře se drží v ruce a i manipulace při přenášení z místa na místo je jednoduchá. 
  • Zapojí více svalů najednou

    Video se připravuje ...
    Markéta Brožová poradí, jaké cviky můžete s kettlebellem provádět. • VIDEO: Adam Balažovič
    Kettlebell má  také výhodu v tom, že při cvičení s ním zapojíte mnohem více svalů, než když si vezmete na pomoc jen činky. Má totiž těžiště důmyslně položené uprostřed madla, takže při pohybech musí zabírat více svalových partií, než kdybyste zvedali pouze činky. Navíc s ním můžete dělat nejrůznější cviky zaměřující se na určitou část těla, a to od nohou přes ruce až po zádové svaly. Hlavně při cvičení dochází ke spalování tuků, takže čím efektivněji budete posilovat, tím rychleji budete zároveň i hubnout.
  • Má i zdravotní benefity

    S kettlebellem si užijete spousty srandy a ještě zhubnete.
    Autor: Shutterstock.com
    Protože některé cviky probíhají s kettlebellem nad hlavou, zapojujete svaly, které pomáhají správnému dýchání. Postupem času tak budete využívat svých plic mnohem efektivněji než doposud. Což si většina z nás ani neuvědomuje. Uvidíte ale sami, že se vám pak třeba při běhání nebo jiné kardio aktivitě bude lépe dýchat.
  • Nezruinuje vás to

    Video se připravuje ...
    Jak si vybrat správný kettlebell? • VIDEO: Adam Balažovič
    Zatímco v posilovně musíte zaplatit mnohdy nemalé peníze za členství, abyste se tam mohli potit na jednotlivých strojích, v případě koupě kettlebellu vás to nebude stát více než večer v restauraci. Cena je odstupňována podle materiálu, ze kterého je vyroben, stejně tak i podle hmotnosti. Každopádně nejlevnější seženete už od sta korun. Rozhodně ale nepřeceňujte své síly, v obchodě si nechte poradit, jaká zátěž bude pro vás – jakožto začátečníka – nejlepší. 

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji