Ukažte výstřih! Na sexy prsa vezměte činky a zkuste kliky!

  • Video se připravuje ...

    Trenérka Markéta vám tentokrát poradí, jak posílit prsní svaly.

    13. listopadu  2015 
     06:00

    Dost často to bývá první místo, na které se zaměří mužský pohled. A často nejen mužský. Není se čemu divit. Kdo by odolal pohledu do výstřihu krásných pevných prsou? Jenže je to fuška – posilovat tyto svaly není jen tak. Když si vezmete na pomoc činky a balonek, naučíte se správně kliky, půjde to samo! 

  • Zvýrazněte klíční kosti!

    Žena výstřih
    Autor: profimedia.cz
    Záviděla jste někdy ženám, kterým lehce vykukují klíční kosti? Přijde vám to sexy? Pak k tomu nemusíte být úplně kost a kůže, aby se vám vyrýsovaly. Stačí pravidelně a poctivě posilovat prsní svaly. Ty totiž zaujímají mnohem větší část těla, než jsou jen samotná ňadra. Společně s posilováním svalů totiž spalujeme i tuky, kterých se v této oblasti jinak zbavujeme obtížně.
  • Méně zdravotních rizik

    Na cvičení si pořiďte kvalitní podprsenku, abyste si neublížila.
    Autor: Shutterstock.com
    Důvodů, proč se věnovat při posilování právě této partii, je ale mnohem více. A dokonce se zde najdou i ty zdravotní. Pokud prsa zpevníte, bude se vám lépe sportovat a i každý seberychlejší pohyb bude pro vás příjemnější. Navíc se sníží riziko toho, že byste si při sportu tyto svaly třeba natrhla. Což je bolest, kterou nechce zažít žádná žena, to mi věřte. 
  • Myslete na pořádnou oporu

    Video se připravuje ...
    Vybavení, které potřebujete na běhání? Sportovní podprsenka a dobré boty! • VIDEO: Adam Balažovič
    Nejen k posilování, ale ke sportování vůbec patří kvalitní sportovní podprsenka. Ta by měla být dostatečně pevná, aby se žena při pohybu cítila pohodlně. Při nákupu si v obchodě vyzkoušejte nanečisto, jak pak pohyb venku bude vypadat. Takže si v podprsence zaskákejte, poklusávejte. Hlavně si pohlídejte ramínka, která by měla být dostatečně široká a pevná. Pokud máte větší prsa, je dobré, když je spodní prádlo vyztuženo. 
  • Posilujte!

    Video se připravuje ...
    Trenérka Markéta vám tentokrát poradí, jak posílit prsní svaly. • VIDEO: Adam Balažovič
    Jedním z nejdůležitějších cviků, které vám pomohou k pevnějšímu poprsí, jsou kliky. Existuje mnoho variant, které můžete obměňovat, abyste nesklouzly ke stereotypu. Proto si na pomoc můžete vzít třeba medicimbal, o ten se opřete jednou rukou, čímž budete muset jít do hlubšího předklonu. Další variantou jsou kliky s rukama cik-cak. Tedy jednu ruku natáhnete více dopředu a druhou necháte pod sebou. Ruce samozřejmě po sériích obměňujte, abyste neměly jednu stranu pevnější než druhou.
  • Sežeňte si pomocníky

    cvičení
    Autor: Shutterstock.com
    Zrovna při posilování prsních svalů se vám budou hodit pomůcky na cvičení, jako jsou činky, medicimbal a overball. Obojí představuje investici pár stovek korun, nezaberou vám doma místo, takže se nebojte si je pořídit! Cvičení s nimi doma alespoň získá nový rozměr a více si užijete. Hodí se na spoustu cvičení, i když nejvíce s nimi dostanou zabrat právě vaše prsní partie. A to přece chcete!

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji