Štíhlý pas a pevné boky jako Jennifer Lopez? Musíte vyzkoušet tento cvik!

  • Štíhlý pas a pevné boky jako Jennifer Lopez? Musíte vyzkoušet tento cvik!
    16. října  2015 
     06:00

    Mnoho žen tvrdí, že přebytečné kalorie se jim vrážejí rovnou do boků a stehen. Ona to sice pravda je, ale až v období menopauzy, kdy se tuky skutečně ukládají převážně v těchto partiích. Jenže pěkné boky a nohy chtějí mít ženy v každém věku. Jak docílit toho, abyste měla pevná stehna a ani boky se nebála vystavit na odiv světu? 

  • Buďte trpělivá

    Široké boky nám jsou dány od přírody.
    Autor: Shutterstock.com
    Tak v prvé řadě by bylo asi fér říct, že to bude trvat trochu delší dobu, než se obvod stehen a boků zmenší. Bohužel geny Věstonické venuše, které v nás kolují už od pravěku, nevymažeme. Což vlastně ani nechceme, každá správná žena má mít boky a zadek. Všeho ale s mírou. Každopádně pouhou úpravou stravy vysněných křivek nedocílíte. Kromě toho si musíte dát do těla.
  • Dejte se na dřepy

    Dřepy s výskokem jsou mnohem efektivnější, než běhání.
    Autor: Shutterstock.com
    Nejlepšími cviky na vymodelování stehen jsou bezesporu dřepy. Ideálně ještě s výskokem, ale začněte klidně u těch klasických. Mezi další pohyby, které zvládnete v klidu domova a kvůli nimž nemusíte utíkat do posilovny, patří výpady, úkroky, skákání přes švihadlo nebo chůze do kopce. Hlavně posilování nešiďte. Nemusíte mít strach z toho, že byste si nohy vymodelovala tak, že by se jejich objem akorát ještě zvětšil. To byste musela být kulturistka, což asi nehrozí. Naopak při posilování se spalují tuky.
  • Posilujte spolu s břichem

    Video se připravuje ...
    Boky zdobí každou ženu. Ukážeme vám, jak je posílit v klidu domova. • VIDEO: Fitness trénink doma
    Boky ale nezpevníte nějakými cviky, které by fungovaly samostatně pouze pro tuto část těla. Musíte se jim věnovat společně s posilováním břišních a zádových svalů. Jak na to, se můžete inspirovat na videu, které se zaměřuje právě na svaly tvarující naše boky. Dejte si přitom ale pozor na postavení hlavy, ramen, boků, kolen a kotníků tak, aby všechny výše uvedené segmenty byly v jedné přímce. Osobní trenér radí: "Pokud nemáte doma velké zrcadlo, abyste provedla korekci držení těla, pak se přitiskněte zády ke zdi, tak budou segmenty vašeho těla správně v jedné přímce." Vytvořeno ve spolupráci s Fitness-trenink-doma.cz – portál s osobními trenéry do domu v České republice.
  • Hlídejte si stravu

    Zeleninový salát se špenátem, jahodami a avokádem.
    Autor: Shutterstock.com
    Kromě posilování a sportování je dobré taky si poupravit jídelníček. A to tak, aby vám tuky mizely co největší rychlostí. Bohužel stále neexistují žádný zázračný lék ani potravina, které by to dokázaly. Pokud ale fikaně přidáte do jídelníčku to, co při správné životosprávě pomáhá rychlejšímu spalování, a odstraníte z něj naopak takové kousky, které tvorbu tuků podporují, uvidíte výsledky dříve.

    Rozhodně se zaměřte na dostatečný příjem bílkovin. Ty pomůžou se stavbou svalů a pomohou při spalování. Vláknina vás naopak zase zasytí a srovná vám hladinu cukru v krvi, takže nebudete mít hlad a ubráníte se mlsné. Z tuků si vybírejte hlavně nenasycené mastné kyseliny, které jsou obsaženy třeba v ořeších, rybách, avokádu nebo olivovém oleji.

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji