VIDEO: Víte, co s rukama při běhu? Podívejte se na správné držení těla

Video se připravuje ...

Trenérka vysvětluje, jakých chyb byste se měli při běhání vyvarovat

12. října  2015 
 10:00

Při běhání stejně jako při jakémkoli jiném sportu je důležitá správná technika. Protože pokud něco děláte špatně, můžete si spíš ublížit. Navíc špatný postoj může způsobit i to, že sportem spálíte méně energie, než kolik byste mohli. V dnešním díle nám trenérka Anna Rohulánová vysvětlí, jaké je správné držení těla při běhu, a také to, jaké nejčastější chyby děláme.

 

Vzpřímený postoj s lehkým předklonem, to je správné držení těla. V mírném předklonu máme být proto, aby nám zemská gravitace pomáhala k pohybu vpřed a těžiště těla bylo lehce před tělem. Důležité je nic nedělat extrémně. Záklon vzad je úplně špatně.

Zaměřit bychom se při běhání měli také na práci paží, která je při běhání velice důležitá a často opomíjená. „Pohyb paží má jít plynule podél těla. Ne jen před tělem ani za ním, ale pěkně podél. Lokty stahujeme mírně k tělu a dlaně jsou mírně vytočené k sobě. Palec míří vzhůru a prsty jsou volné, protože když vytvoříme pěst, může se nám ta křeč, kterou prsty svíráme, projevit někde jinde na těle,“ vysvětlovala nám trenérka Anna Rohulánová.

V našem videu nám také jasně ukázala všechny chyby, kterých se začínající běžci dopouštějí při práci s pažemi. Aby pro vás byl běh potěšením a zbytečně jste se při něm nenadřeli, zkuste následovat její pokyny.

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji