Budete potřebovat (pro 4 osoby):
2 malé cibule
2 lžíce másla
1 lžíci hladké mouky
100 ml bílého vína
300 ml mléka
1 lžíci čerstvých bylinek
sůl, pepř
špetku muškátového oříšku
1 lžičku ostré hořčice
3 lžíce šlehačky
8 natvrdo uvařených vajec
bylinky na ozdobení
Postup:
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci rozpusťe máslo a nechte na něm cibuli zesklovatět. Přidejte mouku a za stálého míchání krátce osmahněte, poté podlijte vínem. Krátce povařte, přilijte mléko, zamíchejte a na mírném ohni vařte 10 minut. Bylinky opláchněte, nasekejte a spolu se solí, pepřem, muškátovým oříškem, hořčicí a smetanou vmíchejte do omáčky. Vejce rozpulte, polijte omáčkou a ozdobte bylinkami.
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut