Úterý 3. prosince 2024
Svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora
Zataženo, déšť se sněhem 4°C

Vejce v bylinkové omáčce

Vejce v bylinkové omáčce
18. dubna 2011 | 09:43

Přestože vejce nejsou jen sezonní potravina, patří neodmyslitelně k jaru a Velikonocům. Variací na jejich využití je spoustu, přesvědčte se samy.

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

2 malé cibule
2 lžíce másla
1 lžíci hladké mouky
100 ml bílého vína
300 ml mléka
1 lžíci čerstvých bylinek
sůl, pepř
špetku muškátového oříšku
1 lžičku ostré hořčice
3 lžíce šlehačky
8 natvrdo uvařených vajec
bylinky na ozdobení

Postup:

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci rozpusťe máslo a nechte na něm cibuli zesklovatět. Přidejte mouku a za stálého míchání krátce osmahněte, poté podlijte vínem. Krátce povařte, přilijte mléko, zamíchejte a na mírném ohni vařte 10 minut. Bylinky opláchněte, nasekejte a spolu se solí, pepřem, muškátovým oříškem, hořčicí a smetanou vmíchejte do omáčky. Vejce rozpulte, polijte omáčkou a ozdobte bylinkami.

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut

Autor: Erika Pilátová, Kbak