Úterý 5. listopadu 2024
Svátek slaví Miriam, zítra Liběna
Oblačno 9°C

Slaninová velikonoční nádivka

Zkuste nádivku trochu jinak
22. dubna 2011 | 14:14

Na sváteční stůl nádivka o Velikonocích prostě patří. Zkuste ale její zajímavou obměnu. A tentokrát bez požahaných rukou, v tomto případě nemusíte na kopřivy.

 

Budete potřebovat (přibližně na 8 porcí):

100 g slaniny, 1 cibule, 100 g šunky, 3 žemle, 3 vejce, 1 hrnek mléka, 6 kusů spařených, oloupaných a nasekaných mandlí, játra, srdce a žaludek z krůty, petrželka, muškátový květ, pepř, sůl

 

Postup:

Na pánvi nechte škvařit nadrobno nakrájenou slaninu. Přidejte na kousky nakrájené drůbky, na kostičky nakrájenou cibuli a vše osmahněte. Potom podlijte trochou vody a nechte podusit.

Žemle nakrájejte na kostky, přelijte mlékem a nechte je nasáknout. Poté vmíchejte žloutky, podušené drůbky, nakrájenou šunku, osolte, opepřete a vmíchejte muškátový květ a mandle.

Pokud je nádivka řídká, přisypte trochu strouhanky. Nakonec vmíchejte sníh ušlehaný ze tří bílků. Navrstvěte do vymazané formy a dejte péct do rozpálené trouby.

Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 30 minut

Autor: Alena Dušková, Kbak