Budete potřebovat (přibližně na 8 porcí):
100 g slaniny, 1 cibule, 100 g šunky, 3 žemle, 3 vejce, 1 hrnek mléka, 6 kusů spařených, oloupaných a nasekaných mandlí, játra, srdce a žaludek z krůty, petrželka, muškátový květ, pepř, sůl
Postup:
Na pánvi nechte škvařit nadrobno nakrájenou slaninu. Přidejte na kousky nakrájené drůbky, na kostičky nakrájenou cibuli a vše osmahněte. Potom podlijte trochou vody a nechte podusit.
Žemle nakrájejte na kostky, přelijte mlékem a nechte je nasáknout. Poté vmíchejte žloutky, podušené drůbky, nakrájenou šunku, osolte, opepřete a vmíchejte muškátový květ a mandle.
Pokud je nádivka řídká, přisypte trochu strouhanky. Nakonec vmíchejte sníh ušlehaný ze tří bílků. Navrstvěte do vymazané formy a dejte péct do rozpálené trouby.
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 30 minut