Pondělí 23. prosince 2024
Svátek slaví Vlasta, zítra je Štědrý den / Adam a Eva
Oblačno, déšť se sněhem 2°C

Velikonoce: Zkuste levný báječný recept na králíka

Fotografie
12. dubna 2011 | 10:10

Velikonoční svátky už pomalu klepou na dveře. Pokud ještě nemáte jasno, co na sváteční stůl, poradíme vám v kuchařském miniseriálu. A začneme velmi jednoduše, abychom neodradili méně zručné hospodyňky. Recept na tohoto králíka jsme připravili s pomocí šéfkuchaře Petra Škardy. Jednoduché, levné, jarní a báječné.

Pečený králík na česneku a slanině v kapustových listech

Budete potřebovat
(pro 4 osoby):

1200 g očištěného králíka
120 g česneku
200 g anglické slaniny
300 g kapusty
50 g olej
10 g mletého pepře
sůl

Postup:

1. Králíka důkladně omyjte, osušte, prošpikujte slaninou a opepřete. Pečte do poloměkka. Kapustu rozeberte na listya spařte v osolené vodě. Králíka obalte listy kapusty, ovažte nití a dopečte.

2. Listy uvolněte, nakrájejte na širší nudle a vložte do šťávy ke králíkovi. Naporcujte ho a podávejte přelitého šťávou, s kousky opečené slaniny.

Doba přípravy: 40 minut
Doba pečení: 60 minut