Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak vaří Evropa: Rakouské telecí na smetaně

Vyzkoušejte rakouskou specialitu.
30. srpna 2010 | 11:15

Cestujete prstem po mapě a ráda byste ochutnala cizokrajné speciality? V prázdninovém seriálu vám přiblížíme atmosféru kuchyní zemí Evropské unie. Z Z Rakouska můžete jako hlavní chod vyzkoušet telecí na smetaně.

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

500 g telecího plecka
80 g slaniny
olej
2 lžíce mouky
1 lžíce sladké mleté papriky
pepř, sůl
1 kostku zeleninového vývaru
4 lžíce sladké smetany
petrželku

Postup:

Maso i slaninu nakrájejte na kostičky, opečte, zaprašte moukou, osolte, přidejte papriku, pepř a ještě chvilku opékejte. Kostku vývaru nechte rozpustit ve vroucí vodě, přidejte smetanu a přilijte k masu. Poté vše duste na mírném ohni přibližně 30 minut. Nakonec přidejte hrstku nasekané petrželky. Podávejte s haluškami nebo těstovinami, či hranolky.

Autor: pil, amp