Sachr dort
Doba přípravy: 45 minut
Doba pečení: 50 minut
Budete potřebovat (na jednu dortovou formu):
na těsto:
130 g másla
110 g cukru moučky
1 vanilkový cukr
6 vajec
130 g čokolády na vaření
110 g cukru krystal
130 g hladké mouky
máslo na vymazání formy
meruňkový džem na potření
na polevu:
125 ml vody
300 g cukru krystal
250 g hořké čokolády
Postup:
1. Nechte rozpustit čokoládu v horké lázni. Máslo utřete s cukrem a postupně přimíchávejte žloutky a rozpuštěnou čokoládu.
2. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, přidejte cukr a postupně přidávejte mouku. Směs vlijte do vymaštěné formy a pečte přibližně 50 minut.
3. Vychladlý korpus podélně rozřízněte a spodní část natřete meruňkovým džemem, poté přiklopte vrchním dílem.
4. Pak svařte vodu s cukrem a počkejte, až vychladne. Čokoládu rozpusťte, přidejte k ní sladkou vodu, vznikne tak hustá glazura. Takto připravenou polevou polijte dort, pokryjte i boční strany. Nechte vychladnout, podávejte se šlehačkou.