Pondělí 23. prosince 2024
Svátek slaví Vlasta, zítra je Štědrý den / Adam a Eva
Oblačno, déšť se sněhem 2°C

Jak vaří Evropa: Bulharská polévka tarator

Fotografie
12. srpna 2010 | 13:15

Cestujete prstem po mapě a ráda byste ochutnala cizokrajné speciality? V prázdninovém seriálu vám přiblížíme atmosféru kuchyní zemí Evropské unie. Seznámíme vás s typickými jídly. Vyzkoušejte polévku po bulharsku!

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

1 l bílého jogurtu
1 l mléka
2 stroužky česneku
pepř, sůl
2 lžíce oleje
300 g salátových okurek
1 lžíci kopru
1 lžíci nasekaných vlašských ořechů.

Postup:

Jogurt smíchejte s mlékem, osolte, přidejte prolisovaný česnek, pepř a olej. Promíchejte, přidejte nastrouhané okurky a nadrobno posekaný kopr. Před podáváním posypejte vlašskými ořechy.

Autor: pil, amp
Klíčová slova: bulharsko, tarator, evropa, recept
Diskuse ke článku
.