Pondělí 23. prosince 2024
Svátek slaví Vlasta, zítra je Štědrý den / Adam a Eva
Oblačno, déšť se sněhem 2°C

Jak vaří Evropa: Řecká Tortilla de patatas

Fotografie
3. srpna 2010 | 13:05

Cestujete prstem po mapě a ráda byste ochutnala cizokrajné speciality? V prázdninovém seriálu vám přiblížíme atmosféru kuchyní zemí Evropské unie. Seznámíme vás s typickými jídly a představíme zajímavého rodáka. Na řadě je tentokrát slunné Řecko.

Musaka Tortilla de patatas

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

500 g mletého hovězího masa
500 g syrových brambor
2 větší lilky
200 g tvrdého sýra
sůl, pepř
1 lžičku koření gyros
2 vejce
1 cibuli
250 ml kysané smetany
4 stroužky česneku
olivový olej

Postup:

1. Na olivovém oleji zpěňte na kostičky nakrájenou cibuli, přidejte maso, poduste, přidejte prolisovaný česnek, sůl a koření. Duste přibližně 20 minut, v případě potřeby podlijte vodou.

2. Na vymaštěný pekáč dejte syrové, na plátky nakrájené brambory, vrstvu mletého masa, plátky lilku a posypejte strouhaným sýrem. Vrstvy ještě jednou zopakujte.

3. Na závěr polijte kysanou smetanou smíchanou s vejci a kořením gyros. Dejte zapéct do trouby na přibližně 30 minut.

Autor: red, amp
Diskuse ke článku
.