Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zapečená mrkev se žampiony a sýrem

Fotografie
2. května 2010 | 04:56

SERIÁL: Zapékaná zeleninová jídla jsou stále oblíbenější. Jde o snadnou, rychlou a navíc chutnou úpravu. Málokoho bys však napadlo, že lze takto připravit i mrkev.

Zapečená mrkev se žampiony a sýrem

Budete potřebovat:

1 kg mrkve
250 g žampionů
1 PL másla
1/2 ČL cukru
150 ml zeleninového vývaru
100 ml smetany
150 g goudy nebo ementálu
2 lžíce sekané petrželky
2 snítky tymiánu
drcený pepř
sůl

Postup:

1. Mrkev dobře očistěte a šikmo nakrájejte na silnější špalíčky.

2. Máslo zpěňte, přidejte mrkev, cukr a čerstvý tymián. Osolte, opepřete. Duste asi 5 minut.

3. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Vmíchejte k podušené mrkvi, přidejte nasekanou zelenou petrželku.

4. Připravenou směs přendejte do zapékací mísy. Zeleninový vývar smíchejte se smetanou a směs zalijte. Navrch nahrubo nastrouhejte sýr. Zapékejte krátce přibližně 10 minut. Podávat můžete samotné nebo s vařenými bramborami.