Pondělí 23. prosince 2024
Svátek slaví Vlasta, zítra je Štědrý den / Adam a Eva
Zataženo, déšť 5°C

Mrkvová pomazánka s kari kořením

Fotografie
27. dubna 2010 | 18:15

Mrkev. Zelenina, kterou do polévky používá asi každá. Vynikající je však i v ostatních úpravách. A chutná i tepelně neupravená. Využití najde v salátech a pomazánkách.

Mrkvová pomazánka s kari kořením

Budete potřebovat:

2 větší mrkve
1 lžička kari koření
100 g lučiny
1 cibule
2 jarní cibulky
2 lžíce majonézy
kousek čerstvého zázvoru

Postup:
1. Cibuli a zázvor oloupejte, mrkev a jarní cibulky očistěte. Cibuli nakrájejte nadrobno. Mrkev nastrouhejte nahrubo, zázvor najemno. Jarní cibulky nasekejte nadrobno.

2. Všechnu zeleninu dejte do mísy a osolte. Majonézu rozmíchejte s lučinou a kari kořením. Přidejte k zeleninové směsi. Vše dobře promíchejte. Natírejte na čerstvou nakrájenou bagetu.