Pondělí 23. prosince 2024
Svátek slaví Vlasta, zítra je Štědrý den / Adam a Eva
Zataženo, déšť 5°C

Krémová kuřecí polévka s mrkví a zázvorem

Fotografie
29. dubna 2010 | 12:15

SERIÁL: Tato zeleninová polévka patří mezi ty jednodušší. Její příprava nezabere příliš času. Přesto dokáže dokonale vyváženou kombinací chutí příjemně překvapit.

Krémová kuřecí polévka s mrkví a zázvorem

Budete potřebovat:

1 litr silného kuřecího vývaru
400 ml mléka
4 PL másla
100 g čerstvého zázvoru
1 kg mrkve

Postup:

1. Zázvor nakrájejte nadrobno, mrkev na plátky.

2. V hrnci rozehřejte máslo a zpěňte na něm zázvor. Přidejte mrkev a za stálého míchání restujte asi 3 minuty.

3. Zalijte vývarem. Vařte nepřikryté mírným varem přibližně 10 až 15 minut, do změknutí mrkve.

4. Hotovou polévku rozmixujte. Vmíchejte mléko a znovu ohřejte. Už nevařte! Podávejte posypané sekanou zelenou petrželkou nebo bylinkami dle chuti.