Farfalle s kuřecím masem a mrkvovo-rajčatovým přelivem | Pro ženy | Blesk.cz

Farfalle s kuřecím masem a mrkvovo-rajčatovým přelivem

30. dubna 2010 | 17:27

SERIÁL: Jednoduchý, rychlý, přesto dokonalý. Takový je italský pokrm, který si můžete připravit i ve větším množství a zamrazit ho. Ochutnejte jedinečné spojení těstovin, kuřecího masa, mrkve a rajčatového pyré.

Farfalle s kuřecím masem a mrkvovo-rajčatovým přelivem

Budete potřebovat:

2 velká kuřecí prsa
1/2 litru kuřecího vývaru
1 stroužek česneku
1 PL másla
2 šálky nasekané mrkve
1 plechocka drcených rajčat
1 krabice těstovin (Farfalle = mašličky)
sůl
pepř

Postup:

1. Máslo v kastrůlku rozehřejte, přidejte drcený česnek. Nechte zpěnit a mírně zhnědnout. Přilijte kuřecí vývar a přiveďte k varu.

2. Kuřecí maso nakrájejte na kostičky. Vhoďte do vroucí vody a asi pět minut vařte. Kastrol pak odstavte a nechte vychladnout. Pak kuřecí maso vyjměte a dejte stranou.

3. Do vývaru nasypejte mrkev, podle potřeby přiliijte šálek vody. Opět přiveďte k varu a vařte dalších pět minut. Pak přilijte drcená rajčata i se šťávou a duste 40-45 minut, než bude mrkev měkká.

4. Směs nechte vychladnout. V mixéru pak rozmixujte na hladké pyré. Přidejte kuřecí maso. Osolte, opepřete. Udržujte teplé.

5. Těstoviny uvařte dle návodu "na skus". Slijte a horké vmíchejte do mrkvového pyré s kuřecím masem. Podávejte posypané parmezánem a zelenou nasekanou petrželkou.