Potřebujeme:
Na korpus:
1 hrníček oleje
1 hrníček tmavého cukru
3 vejce
1 1/2 hrníčku hladké mouky
1 balíček kypřícího prášku
1 lžička jedlé sody
2 lžičky skořice
sůl
2 veliké na jemno nastrouhané mrkve
3/4 hrníčku nasekaných ořechů (mandle, lískové ořechy, aj.)
Na polevu:
250 g smetanového krémového sýru (gervais)
2 hrníčky práškového cukru
2 lžíce citronové šťávy
Jak na to:
Rozšleháme vejce s cukrem a olejem. Přidáme mouku, kypřící prášek, sodu, skořici, špetku soli. Pečlivě vymícháme. Opatrně po troškách vmícháme pečlivě vyždímanou mrkev a ořechy. Vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané kruhové dotrové formy o průměru 20 cm. Pečeme při 180°C asi 40 minut, někdy déle podle toho, jak je mrkev šťavnatá. Na polevu našleháme ze všech tří ingrediencí. Vvychladlý korpus, rozdělený na dvě až tři patra rovnoměrně pokryjeme. Ozdobíme.
