Šťvavnatá vepřová panenka na špenátu | Pro ženy | Blesk.cz

Šťvavnatá vepřová panenka na špenátu

2. března 2010 | 12:45

Doba přípravy: 60 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby)
600 g vepřové panenky
600 g brambor
1 až 2 červené papriky
3 šalotky
3 stroužky česneku
280 g očištěného čerstvého špenátu
125 g nízkotučného jogurtu
bylinky dle chuti
olivový olej

Postup:
1.Vepřovou panenku očistěte, naporcujte na malé steaky a mírně osolte. Krátce je orestujte (ideálně ve fritovacím hrnci) na olivovém oleji a pak je vyjměte.

2. Omyté brambory se slupkou, papriku a šalotku nakrájejte na měsíčky, osolte a opékejte asi 25 minut. K bramborám přidejte opečené vepřové steaky a dopečte.

3. Z jogurtu, česneku, soli a lžíce olivového oleje připravte dresink. Na talíře rozdělte brambory, na ně navrstvěte špenát ochucený dresinkem a navrch položte kousky masa.

Autor: red
Diskuse ke článku
.