Budete potřebovat:
300 g širokých rýžových nudlí
100 g zelených vypeckovaných oliv
1 až 2 lžičky provensálských bylinek
100 ml olivového oleje
4 až 5 stroužků česneku
300 g balkánského sýra
sůl, mletou papriku
Postup:
1. Nudle uvařte podle návodu. Sceďte a nechte okapat.
2. V misce smíchejte utřený česnek, provensálské bylinky a olivový olej. Do misky vložte precezené nudle a promíchejte je s olejovou směsí.
3. Přidejte pokrájené olivy, balkánský sýr nakrájený na kostičky a obalený v mleté paprice, promíchejte a podle chuti přidejte sůl.
Náš tip:
Pro větší barevnost můžete do salátu přidat na drobné proužky pokrájenou okurku či na kostičky pokrájené větší rajče.
Šalát z ryžových cestovín
Autor: Život